3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialAlţi doi turişti au rămas blocaţi pe Transalpina

Alţi doi turişti au rămas blocaţi pe Transalpina

Alţi doi turişti rămaşi înzăpeziţi pe Transalpina au fost salvaţi de jandarmeria montană din Alba, vineri noaptea. Au fost găsiţi la 17 kilometri de ultimul semn de avertisment, undeva aproape de cota 1.600.

Tânărul împreună cu logodnica sa plecaseră din Sighetu Marmaţiei şi voiau să ajungă la o rudă din Rovinari. Numai că GPS-ul i-a îndrumat pe Transalpina, varianta cea mai scurtă a drumului, potrivit B1TV.

”A ignorat semnalizările care indicau că drumul este închis circulaţiei şi a reuşit să urce până la 7.10 km de cabană după ce maşina sa a rămas blocată în zăpadă”, a explicat Cosmin Jurcovăţ, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Alba.

Speriaţi, cei doi tineri au sunat la 112.

”O echipă mixtă formată din salvamontişti şi jandarmi au intervenit pentru soaterea şi deszăpezirea şi recuperarea persoanelor şi autoturismelor. Au trecut de toate trei semnele, nu au văzut nimic. Oricât ar fi de echipate maşinile, nu se poate merge pe Transfărăgăşan şi Transalpina iarna”, şef salvamontul Alba, Lucian Forda.

Citeşte şi: Nouă turişti, blocaţi de zăpezi pe Transalpina (VIDEO)

Acesta nu este însă singurul caz din ultimele 24 de ore. Alţi 7 turişti au rămas blocaţi pe acelaşi drum, în timp ce se îndreptau spre Obârşia Lotrului.

Motiv pentru care aventurierii s-au ales cu amenzi de până la 640 de lei şi cu permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 2 luni.

Cele mai citite
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

Familia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă