27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialAlte trei decese cauzate de gripa porcina ridica numarul mortilor din Romania...

Alte trei decese cauzate de gripa porcina ridica numarul mortilor din Romania la 37

Trei persoane au murit in ultimele 24 de ore in urma infectarii cu virusul A/H1N1, ceea ce ridica la 37 numarul deceselor cauzate de gripa porcina in Romania, in intervalul mentionat fiind confirmate si 50 de cazuri noi, dintre care cele mai multe in Bucuresti, 14, potrivit Ministerului Sanatatii, citat de Newsin.

Toate cele trei persoane decedate sufereau de afectiuni asociate, au comunicat autoritatile, fara a da detalii suplimentare.

Totodata, de luni pana marti s-au inregistrat 50 cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1, numarul total al imbolnavirilor ajungand astfel la 5.297. Cele mai multe cazuri noi au fost depistate in municipiul Bucuresti, 14, si in judetul Cluj, 13.

Pana in prezent au fost vaccinate cu vaccinul gripal pandemic CANTGRIP peste 75. 000 de persoane, nefiind semnalate reactii adverse.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a anuntat, saptamana trecuta, ca majoritatea persoanelor cu A/H1N1 decedate in Romania aveau intre 30 si 44 de ani, iar rata nationala de mortalitate a ajuns la 0,52%.

Grupa de varsta cea mai afectata de forme de gripa usoare este 15-29 ani, iar la grupa 45-59 de ani se inregistreaza cele mai multe forme severe, au precizat reprezentantii ministerului.

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a atras atentia ca, la pacientii cu A/H1N1, decesul poate surveni in doar 48 de ore, ca urmare a unei infectii respiratorii severe (Acute respiratory distress syndrome – ARDS).

Secretarul de stat a mai anuntat ca persoanele care fac pare din grupele de risc si refuza vaccinarea impotriva gripei A/H1N1 isi vor plati tratamentul in cazul in care se vor imbolnavi, la fel ca si personalul medico-sanitar care refuza imunizarea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă