Cosuri vechi in Piata Victoriei
Daca in majoritatea sectoarelor, pe strazi au fost montate cosuri pentru gunoi, in Piata Victoriei inca mai exista unele vechi, rupte, ruginite si fara capac. Pierdute printre garduri vii, acele cosuri au devenit adevarate pericole, deoarece fiind din tabla, cei care din greseala trec pe langa ele, se pot accidenta. Sigur, in statia de metrou, pe stalpi, au fost montate cosuri mari, insa trecatorii sunt tentati sa arunce oriunde, neasteptand sa gaseasca un cos. Din acest motiv, si celelalte cosuri vechi ar trebui schimbate, sa fie curate si montate la vedere nu prin boscheti. Este pacat, deoarece in apropiere este chiar Guvernul si multi turisti se opresc in zona sa admire impunatoarea cladire – a remarcat dl ing. Cornel Soare din Bucuresti.
N.R. – Si bancile din acelasi perimetru arata jalnic
Fumatul dauneaza si sanatatii copiilor!
Desi la televizor reclamele la tigari apar cu nelipsita formula „Fumatul dauneaza grav sanatatii”, pe strada se pot vedea parinti care fumeaza langa propriii copii, ba unii chiar in timp ce isi tin copiii in brate. Oare nu stiu ca fumatul dauneaza sanatatii? Sau cred ca fumatul pasiv nu exista? Sa ne mai miram daca inca mai apare ca in piesa lui Caragiale cate un Ionel care se faleste nevoie mare ca il imita pe taticu' sau, mai nou, pe mamica fumand de zor? Oare toata campania in media nu a avut nici un efect asupra parintilor acestia inconstienti ce isi expun propriul copil fumului de tigara? Sau cred ca fumatul nu dauneaza si sanatatii copiilor? – este parerea unuia dintre cititorii nostri, Ionescu Constantin din Bucuresti.
Avem nevoie de mai multi bani pentru scoli
O doamna profesoara din Capitala, acum pensionara, care ani de zile si-a desfasurat activitatea la o scoala generala din Ilfov, ne-a sunat la redactie pentru a reaminti celor care conduc acum Ministerul Invatamantului ca ar trebui sa-si indrepte privirile si catre unitatile scolare mici, fara dotari. „Este inuman ca elevii si cadrele didactice sa nu se poata spala la o chiuveta, sa nu poata folosi un grup sanitar civilizat…”. Doamna profesoara este mahnita si de lipsa bibliotecilor, a laboratoarelor in multe dintre unitatile scolare din afara Bucurestiului.
Pentru a avea elevi pregatiti este nevoie ca fondurile alocate ministerului sa fie indreptate si catre dotarea bazei materiale a scolilor… isi incheie cititoarea noastra mesajul.
Viziteaza Capitala cu mijloacele RATB!
Nu mi-a venit a crede cand, zilele trecute, circuland cu autobuzul 300 am asistat la o discutie intre doua doamne respectabile ca varsta. Autobuzul era ticsit. Nu se putea respira. Multi, foarte multi batrani. Am fost tentat sa cred ca merg la vreun miting, stiut fiind faptul ca nu primesc pensiile prin conturi deschise la banci. Dar nu. Cand am aflat adevaratul motiv al plimbarii lor am ramas stupefiat. Din discutia celor doua persoane, mersul cu autobuzul prin Bucuresti avea drept scop vizitarea orasului! Nu aveau cum sa-si petreaca timpul si atunci, s-au gandit ca e bine sa stie cum s-a schimbat fata Bucurestiului. Le-am intrebat cum de-au ajuns la acest mod de- a se distra, deoarece este foarte mare aglomeratie in mijloacele de transport. S-au uitat la mine cu mirare, dandu-mi un raspuns care m-a lasat perplex: „E dreptul nostru sa mergem cu RATB -ul. Nu ne duceti in spate.” Ce vom face cand vor incepe elevii si studentii cursurile daca acum este asa mare aglomeratia in autobuze? Sa speram ca, o data cu venirea anotimpului ploios, multi dintre cei dornici sa redescopere Capitala vor ramane pe la casele lor. Poate doar atunci vom circula mai civilizat in mijloacele de transport in comun – ne spunea cu mare suparare domnul Ionica Scurtu din Bucuresti.