4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021
AcasăSpecialAlina Mungiu: Cine votează PRU, pe Sebastian Ghiţă, sau Alianţa Naţională, pe...

Alina Mungiu: Cine votează PRU, pe Sebastian Ghiţă, sau Alianţa Naţională, pe Marian Munteanu, face jocul Rusiei în aceste alegeri româneşti. Sperietoarea Soroș, produsă la Moscova

Politologul Alina Mungiu a realizat o analiză în care explică modul de operare al Moscovei în țările din Europa de Est pe care urmărește să le destabilizeze.

”Există la ora asta suficiente dovezi adunate ca să putem spune că Rusia foloseşte mijloace necuvenite pentru a se amesteca în alegerile altor ţări şi a jucat decisiv în alegerile americane. Şi pot afirma că se amestecă şi la noi”, spune Mungiu pe româniacurată.ro

Politologul mai atrage atenția că operațiunile rusești sunt foarte complicate, dar nu imposibil de detectat. Raportul CIA care a finalizat investigația privind activitățile ilegale ale rușilor asupra serverelor Partidului Democrat arată concret una dintre metodele de acțiune.
 

”Rusia a învăţat din intervenţiile noastre, dar ei acţionează mult mai insidios şi ilegal. CIA a terminat investigaţia prin care au concluzionat că ruşii au spart serverele Partidelor Democrat şi Republican cu ocazia convenţiilor şi au pasat Wikileaks ce putea fi compromiţător pentru Hillary. Nu atît conţinutul s-a dovedit problematic, cît timingul revelaţiilor în plină campanie. A jucat un rol important. Echipa lui Trump spune că e o prostie, dar nu e. Ruşii au fost amestecaţi în manipularea agendei şi în Brexit, şi în alte alegeri europene”, explică Alina Mungiu.

Analiza publicată pe româniacurată.ro explică interferențele dirijate de la Moscova în procesele electorale din Europa.

 
”Am ajuns să urmăresc zilnic  Russia Today şi trec doar cîteva zile pînă cînd temele de acolo- rasismul poliţiei americane, felul cum ţările scandinave intervin pentru a proteja copiii de abuzuri domestice, violurile făcute de refugiaţi în Germania, toate făcute inteligent, nu ca invenţii, ci ca propagandă umflată dincolo de orice proporţii şi preluată de postaci pe Facebook plătiţi în ţări prăpădite din Balcani, toate joacă un rol din ce în ce mai mare în modificarea agendelor electorale şi politice. Se adaugă şi sponsorizări directe acolo unde partide populiste precum cel al dnei Le Pen rămân fără resurse financiare”, spune Mungiu.

Rusia este un mare sponsor, în Europa de Est al propagandei anti-Soroș, explică Alina Mungiu.

”În Europa de Est, Rusia a fost un mare sponsor toamna asta a propagandei anti Soros, sau mai exact, a etichetării tuturor celor din tabăra pro-europeană ca fiind Soros, deşi în ţări ca a noastră, unde acum cincprezece ani fundaţia Soros era singura care plătea biletul de avion al oricui era acceptat la studii în străinătate, cu consecinţa a mii de tineri care au primit un mic ajutor la startul lor în viaţă, azi nu mai există nici fundaţia Soros, şi nici bursieri aproape deloc. Fac excepţie cîţiva tineri din programe anti-discriminare, al căror potenţial diabolic este evident zero. Rusia a început, de altfel, prin a închide fundaţia Soros din Rusia, pentru ajutorul dat celor care încearcă să păstreze drepturile omului sub regimul lui Vladimir Putin”, spune Mungiu.

Concluzia la care ajunge analiza realizată de Alina Mungiu este că Sebastian Ghiță și Marian Munteanu sunt principalii pioni prin care Moscova vrea să-și creeze un cap de pod electoral pentru a putea să-și extindă influența în România.

”Pe cine sprijină Rusia în actualele alegeri româneşti, dat fiind că partidele principale la noi au toate agende pro-NATO şi pro-UE? Pe cine promovează propaganda anti-Soros, evident, discursul naţionalist românesc fiind pe fond unul  antieuropean şi antiamerican.

Cine votează PRU, pe Sebastian Ghiţă, sau Alianţa Naţională, pe Marian Munteanu, face jocul Rusiei în aceste alegeri româneşti. PSD s-a despărţit în sfîrşit de Ninel Peia, care era capul de serie (unul fără cap, dar ce să îi faci) şi nu l-a mai pus pe liste. Trebuie să fii idiotul idioţilor ca să votezi asemenea „naţionalişti” care fac pe faţă jocul unei puteri străine, a cărei intervenţie se face prin hacking sau cumpărînd presa de vînzare.  Dacă primiţi SMS-uri care vă îndeamnă să votaţi cu oricare din cei de mai sus puteţi adăuga pe semnatar la lista celor stipendiaţi de ruşi.

Nu Soros vrea ţara voastră, în care nu a cumpărat nici măcar un hotel sau vreo mină, deşi avea cu ce, ci Putin vrea să aibă o Europă slabă şi un Occident divizat şi discreditat, care să nu îi mai dea lui lecţii despre drepturile omului şi să poată el bombarda şcoli în Siria sau teroriza civili în Transnistria şi Cecenia nestingherit. Nu îi faceţi jocul. Votul cu adevărat naţional îi exclude pe naţionaliştii autoproclamaţi din alegerile astea.  Am pierdut Moldova anul ăsta, să păstrăm măcar România pentru Europa, pentru democraţie şi drepturile omului, că de pe reduta asta o să mai luptăm şi altă dată pentru Basarabia şi oricine din Est mai aderă la valorile noastre şi pe viitor. Nici un asemenea mizerabil nu trebuie să intre în Parlament”, conchide Pipidi.


REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Categorie specială pentru cititorii ”România liberă”

Listele candidaților principalelor partide. Cele mai interesate stiri despre Alegeri Parlamentare 2016. Programele electorale ale partidelor care luptă pentru voturi. Dezvăluiri despre cei care vor să ajungă parlamentari la alegerile din 11 decembrie 2016.

Gasiti toate aceste informații foarte ușor, în categoria speciala dedicată alegerilor parlamentare din acest an din romanialibera.ro:
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 

 

 

Cele mai citite

Maroc a închis granițele! Zeci de români blocați în țară cer ajutor

Autoritățile din Maroc au închis granițele pentru două săptămâni pentru a se proteja de tulpina Omicron. Zeci de români sunt acum blocați în țară...

Omicron a ajuns în Europa! 9 țări în care tulpina sud-africană a făcut victime

Varianta Omicron a coronavirusului a ajuns în mai multe țări din Europa. Nouă state au confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă