Tim Burton, regizorul peliculei, are legături puternice cu lumea modei. Acum câţiva ani adoptase stilul neogotic, nu numai ca un omagiu adus maestrului întunericului de la Givenchy, Riccardo Tisci, dar şi ca semn de admiraţie pentru una dintre figurile reprezentative ale stilului secolului XX: Edward Scissorhands, cel mai deprimat şi fioros adept al stilului gotic, potrivit ziarului The Independent.
Toate persoanele care au purtat pantaloni strâmţi şi jachete de piele au fost într-o oarecare măsură inspirate de Burton în alegerea hainelor şi a înfăţişării lor. Regizorul a influenţat din nou oamenii cu Alice în Ţara Minunilor, care a avut premiera pe 5 martie.
Din fericire, pot fi create o mulţime de piese de vestimentaţie încântătoare, excentrice şi nebuneşti inspirate din versiunea gotică a poveştii lui Lewis Caroll despre lumea imaginară.
Trendurile de primăvară se potrivesc perfect cu sinistra lumea ireală pe care Burton a creat-o. Lookul lui Alice din film este copilăresc, fără să fie prea dulce şi drăguţ, dar fără a fi sentimental.
Doi dintre cei mai în vogă tineri designeri din Londra în momentul de faţă şi-au creat colecţiile bazându-se pe filmul lui Burton. Pentru primăvară, Christopher Kane a creat rochii delicate roz şi albastre, din în şi bumbac, acoperite cu şifon, paiete şi modele aplicate. Colecţia sa a fost inspirată de un cult texan. Louis Goldin a realizat piese cu nuanţe liliachii, galbene şi bleu, ca de îngheţată.
Trendul Alice nu trebuie dus prea departe. O pălărie ca a pălărierului nebun este haioasă doar timp de jumătate de oră, de exemplu. Similar, un ceas de buzunar este opusul noţiunii de chic. Bentiţele sunt totuşi foarte în vogă, iar urechile de iepuraş create de Louis Vuitton nu se demodează niciodată. Totul este să nu le purtaţi cu colanţi şi o coadă; jumătate din atractivitatea lui Alice vine de la uşoara aroganţă şi încordare tipic victoriană.