27 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomeSpecialAlianţa Atlantică se EXTINDE. Patru ţări NEUTRE participă la Forţa de Răspuns...

Alianţa Atlantică se EXTINDE. Patru ţări NEUTRE participă la Forţa de Răspuns a NATO

Patru ţări din afara NATO au decis să participe cu trupe la Forţa de Răspuns a Alianţei Atlantice  (NFR).

Cele patru ţări sunt Finlanda, Suedia, Ucraina şi Georgia.

Ultima dintre ele şi-a anunţat marţi participarea la Forţa de Răspuns  (NATO Response Force, NRF)  prin şeful Guvernului de la Tbilisi, Irakli Garibashvili.

Citeşte şi: FOTO. Efect al crizei din Ucraina: NATO ajunge în SUDUL Rusiei

“Vom fi cea de-a patra ţară nemembră NATO care participă la NFR, ceea ce arată nivelul înalt de cooperare dintre Armata Georgiei şi Alianţă”, a declarat premierul Irakli Garibashvili.

NRF va include 130 de militari din Georgia. De asemenea, pe teritoriul Georgiei va funcţiona un centru de antrenament al NATO.

Georgia, stat membru al Parteneriatului pentru Pace cu NATO, şi-a exprimat dorinţa să devină membru cu drepturi depline al Alianţei.

Citeşte şi:  Război HIBRID în UCRAINA. Cum arată militarii trimişi de la MOSCOVA

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Valoarea medie lunară a coșului de cumpărături a crescut cu 10% – 15% în 2022

Valoarea medie lunară a coșului de cumpărături în România a crescut cu 10% - 15% în 2022, produsele alimentare și bunurile de larg consum...

Rafila: A fost finalizată noua formă a Planului Național de Combatere a Cancerului

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat finalizarea unei noi forme a Planului Naţional de Combatere a Cancerului."Am reuşit să finalizăm noua formă a Planului...

Polițiștii de penitenciare au început protestele. Refuză să mai facă ore neplătite

Polițiștii de penitenciare au început protestele la locurile lor de muncă, una dintre principalele lor decizii fiind de a nu mai presta ore neplătite. Protestele...
Ultima oră
Pe aceeași temă