28.1 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialAlexandru Lăzescu: TVR ar trebui să se concentreze pe producţia proprie

Alexandru Lăzescu: TVR ar trebui să se concentreze pe producţia proprie

Noul preşedinte al SRTv, Alexandru Lăzescu, spune, într-un interviu pentru Realitatea.net, că televiziunea publică ar trebui să facă lucruri pe care nu le fac posturile private,să se concentreze pe producţia proprie,şi că în emisiunile TVR vor fi invitaţi mai puţini politicieni şi mai mulţi experţi.

 

Lăzescu a mai declarat că directoratul predecesorului său, Alexandru Sassu, i s-a părut unul controversat. Noul preşedinte al televiziunii publice a mai spus că este prea devreme să spună ce schimbări va face din noua funcţie şi că trebuie mai întâi să facă o evaluare pentru a analiza situaţia financiară destul de complicată a instituţiei.

"Deocamdată ştiu doar situaţia de anul trecut care înseamnă un raport, anul trecut a fost un deficit de vreo 10 milioane şi jumătate de euro, acum poate s-a mai îmbunătăţit ceva, poate a fost ceva mai multă publicitate pe Campionatul Mondial, dar nu ştiu exact situaţia, trebuie tăiate nişte costuri şi încă nu ştiu că trebuie să te uiţi pe diferite departamente, în teorie s-ar putea îmbunătăţi eventual încasarea pe taxa audiovizuală care este foarte mică, e undeva în jur de 50%, chiar sub 50%, dar asta e ca şi cu evaziunea fiscală, n-o rezolvi în două zile. Ar mai trebui să umbli la publicitate, dar în contextul economic chiar aşa oportunităţi majore nu prea sunt", a declarat Lăzescu.

Noul preşedinte al SRTv a mai spus că printr-un jurnalism realizat după reguli se poate lupta împotriva politizării. "Sunt nişte reguli de bază să ai păreri echilibrate, să mai roteşti comentatorii, să aduci cât mai mulţi experţi, cât mai puţini politicieni, dacă vrei să ai analize, cel mai bine e să ai nişte oameni cu expertiză în domeniu, lucru care se cam practică şi la televiziunile de-afară, nu toată ziua bună ziua politicieni. Asta nu înseamnă că ei nu vor fi prezenţi, astea vor fi recomandările mele, că până la urmă zona editorială o să-şi construiască strategia, o să discutăm şi pe tema aceasta", este de părere noul preşedinte director general al SRTv.

Alexandru Lăzescu mai spune că în principiu televiziunea publică ar trebui să fie complementară celor private, să fie diferită. "Cred că ar trebui să te concentrezi mai mult pe producţie, nu în sens de programe din astea pe care le vezi zilnic, ci documentare, seriale istorice", explică Lăzescu.

Alexandru Lăzescu, propunerea Preşedinţiei în CA al SRTv, a fost votat marţi de către plenul Parlamentului, cu unanimitate de voturi, la conducerea acestei instituţii. Lăzescu a obţinut 238 de voturi "pentru", niciun vot împotriva şi nicio abţinere. Reprezentanţii PSD şi PNL nu au votat.

Cele mai citite

Ana Bogdan, eliminată în primul tur la China Open!

Ana Bogdan, locul 120 WTA, a fost eliminată de Sofia Kenin în primul tur al turneului China Open și a ajuns la a treia...

Infractorii cibernetici vizează rețelele de publicitate online pentru distribuirea de malware, avertizează experții

Experții în securitate cibernetică de la Eset, producătorul de soluții antivirus, atrag atenția asupra noilor tactici ale infractorilor cibernetici care utilizează rețelele de publicitate...

Revolut schimbă regulile jocului: IBAN local pentru conturile românilor

România este a doua cea mai mare piaţă a Revolut, la nivel global Revolut operaționalizează conturi IBAN locale, un avantaj pentru milioane de utilizatori români,...
Ultima oră
Pe aceeași temă