13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAlegerile anticipate dinamiteaza relatiile dintre PD si PNL Cluj

Alegerile anticipate dinamiteaza relatiile dintre PD si PNL Cluj

Senatorul PNL Norica Nicolai il ataca la baioneta pe presedintele interimar al democratilor, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Parlamentarul a calificat drept „politicianism” declaratiile reprezentatilor PD in legatura cu alegerile anticipate. De asemenea, Norica Nicolai a criticat si faptul ca disputele dintre liderii Aliantei „D.A.” nu se discuta intai in interiorul coalitiei guvernamentale, ci se mediatizeaza, cum a fost, de exemplu, cazul cu numirea Consiliului de Administratie a Societatii Romane de Televiziune.
Pe de alta parte, nici unul dintre cele doua partide nu este suficient de puternic pentru a se rupe de Alianta. Cele mai recente sondaje de opinie au aratat ca populatia are mai multa incredere in Alianta „D.A.”, decat in cele doua partide separat, insumand procentele fiecaruia.
Disputa pornita la Cluj dintre lideri de calibru national ar putea fi „hartia de turnesol” care va indica deznodamantul luptei pentru putere duse la nivel national intre cei din conducerea bicefala a Aliantei. „Motiunea de cenzura depusa de PSD era un prilej nemaipomenit de bun pentru cei care doreau anticipate sa le declanseze. De unde deduc logic ca anticipatele mult anuntate au fost un proiect politicianist”, a mai spus senatorul clujean Norica Nicolai.
In cazul in care motiunea ar fi strans 50 la suta plus unul dintre voturile parlamentarilor, ar fi picat Guvernul si s-ar fi ajuns la anticipate. Faptul ca acest act a fost respins inseamna, in opinia parlamentarului, ca nu s-au dorit cu adevarat alegeri anticipate. Mai in gluma, aceasta a spus ca politicienii au votat impotriva motiunii pentru ca le-a fost teama ca-si vor petrece vacanta de vara in campanie electorala din cauza anticipatelor.
Motiunea de cenzura a mai demonstrat ca Alianta este viabila. Cu toate acestea, Norica Nicolai a adresat un repros liderilor democrati pentru declaratiile publice facute in legatura cu anticipatele, dar si cu alte dispute care au fost impartasite mass-media inainte de a fi discutate in coalitie. De altfel, senatorul a exclus posibilitatea fuziunii dintre PNL si PD, explicand ca membrii partidului pe care il reprezinta isi doresc o viziune strict liberala.
In plus, Norica Nicolai a spus ca PNL isi va respecta intodeauna pozitiile asumate. Senatorul a tinut, insa, sa precizeze ca „nu exista o competitie intre partide, ci exista o competitie a Romaniei pentru a intra in UE”. Aceasta considera ca Romania traverseaza o perioada in care trebuie sa implementeze legi, reforme pentru a putea fi integrata in Uniunea Europeana, iar interesul partidelor aflate la guvenare trebuie sa fie de a face cati mai multi pasi inainte.

Cele mai citite

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...

Cum ar putea arăta noua conducere a BNR. Votul urmează să aibă loc marți

Procesul de selecție pentru noua conducere a Băncii Naționale a României (BNR) devine din ce în ce mai contestat, în special în ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă