27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Pitești: Pendiuc vrea al șaptelea mandat

ALEGERI LOCALE 2016. Pitești: Pendiuc vrea al șaptelea mandat

Alegerile locale sunt dominate de intrarea în cursă a singurului primar ales după 1989, Tudor Pendiuc, care va candida ca independent pentru al șaptelea mandat. Acesta și-a dat demisia din PSD, după ce social-democrații au decis să îl sprijine pentru funcția de edil pe actualul viceprimar, Cornel Constantin Ionică, acuzat de incompatibilitate. PSD i-a retras sprijinul lui Pendiuc, primar din 1992, pentru că este inculpat în dosarul „Publitrans”, în care DNA îl acuză de fapte de corupție. Cu toate acestea, există informații potrivit cărora înainte de a-și depunde candidatura, Pendiuc ar fi avut o înțelegere neoficială cu liderul PSD, Liviu Dragnea, iar candidatura lui Ionică ar fi doar o acoperire. În funcție de evoluția lucrurilor, dacă va fi reales, Pendiuc fie se va alia cu PSD în consiliul local, fie va reveni în PSD. Existența întâlnirii a fost confirmată de Liviu Dragnea, chiar dacă liderul PSD s-a ferit să dea detalii. „Da, am avut o întâlnire cu domnul Tudorel Pendiuc şi o să ne mai vedem săptămâna asta într-o discuţie mai largă despre starea organizaţiei din municipiu. O discuţie mai largă, vom avea din nou o discuţie, nu ştiu dacă va candida domnul Pendiuc, dar era firesc să mă văd cu el. Ne cunoaştem de foarte mult timp, este unul din cei mai buni primari din această ţară, un om foarte respectat şi cu foarte multă experienţă şi care cred eu că ştie foarte bine ce se întâmplă în municipiul Piteşti”.

Ce acuzații i se aduc lui Tudor Pendiuc

Din partea PNL va candida Narcis Sofianu, avocat și consilier județean. Andrei Gerea, fost ministru al Economiei, a fost lansat în cursă de ALDE. PMP mizează pe Cătălin Bulf, șeful organizației locale.

Candidați Primăria Pitești

Tudor Pendiuc – independent (primar actual)

Constantin Cornel Ionică – PSD

Narcis Sofianu – PNL

Sanda Fulga – UNPR

Andrei Gerea – ALDE, Dinu Danut – independent, Mircea Andrei – Partidul pentru Arges si Muscel, Catalin Bulf – PMP, Gheorghe Dinescu – PNTCD, Nita Victor – PPU(social-liberal).

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă