22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Alina Gorghiu susține că Nicușor Dan ar fi ajuns...

ALEGERI LOCALE 2016. Alina Gorghiu susține că Nicușor Dan ar fi ajuns primarul Capitalei, dacă accepta oferta PNL

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, marţi seara, că Nicuşor Dan ar fi fost primarul Capitalei dacă ar fi acceptat propunerea pe care liberalii i-au făcut-o, informează Agerpres.

“Regret că Nicuşor Dan nu a acceptat propunerea pe care i-am făcut-o, pentru că astăzi ar fi fost primar al Capitalei, nu Gabriela Firea, cu care nu am absolut nimic, ba dimpotrivă. E o femeie care îşi poate duce mandatul cu decenţă la Primăria Capitalei, însă eu cred în continuare că este reprezentantul unui partid nereformat. Mi-e greu să cred că poate să facă notă discordantă cu acest partid”, a spus Gorghiu, la Realitatea Tv. 

În opinia sa, avantajele lui Nicuşor Dan în campanie au fost consecvenţa, modul în care s-a prezentat în faţa electoratului, dar şi atitudinea politică a PNL faţă de bucureşteni. 

“A fost o candidatură consecventă, în primul rând. A candidat şi acum patru ani, a făcut-o şi astăzi. În al doilea rând, a fost un om care s-a prezentat destul de bine în această campanie, altfel cred că nici nu merita să facem această ofertă din partea PNL către domnia sa, către formaţiunea domniei sale, pentru a unifica dreapta. În al treilea rând, cred că PNL a ignorat bucureştenii în ultimii ani. Pentru că noi, de exemplu, nu am avut o propunere la Capitală acum patru ani. Ca atare … e posibil să existe şi un vot de blam al bucureştenilor faţă de un partid care nu a onorat exigenţele în privinţa candidaturilor”, a mai spus copreşedintele PNL. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Probleme pe aeroportul din Dubai. Zbourile au fost deviate

Aeroportul Internațional din Dubai a deviat temporar zborurile la sosire marți, 16 aprilie 2024, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice, au anunțat oficialii, adăugând că...

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Stoltenberg, după discuția purtată cu Klaus Iohannis: „România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți seară, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic...
Ultima oră
Pe aceeași temă