2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialAl-Qaida, decimata de.... ciuma

Al-Qaida, decimata de…. ciuma

Peste 40 de membri ai gruparii teroriste al-Qaida au avut parte de o moarte infioratoare, fiind doborati de ciuma, informeaza cotidianul The Sun, consultat de ziare.com

Cea mai mortala arma de pana acum se dovedeste a fi ciuma, iar sefii luptei antiteroriste saluta cel mai nou aliat in lupta lor impotriva terorismului – ciuma, boala care a devastat Europa in urma cu sute de ani.

Ciuma s-a strecurat printre insurgentii al-Qaida intr-o tabara de antrenament dintr-o padure din Algeria.

S-a dovedit ca este vorba despre ciuma atunci cand fortele de ordine au descoperit cadavrul unui membru al-Qaida la marginea unui drum. Victima era un terorist din gruparea AQLIM (al-Qaeda din tinutul islamic din Maghreb), cea mai mare si mai puternica grupare al-Qaida din afara Orientului Mijlociu.

In prezent, liderii al-Qaida se tem ca nu cumva boala devastatoare sa nu fi trecut si in alte grupari fratesti sau in randul luptatorilor talibani din Afganistan.

"Aceasta este, inca, cea mai mortala arma in razboiul impotriva terorismului. Cei mai multi dintre teroristi nu au nici macar necesarul medical elementar pentru a trata aceasta boala", afirma un reprezentant al fortelor de ordine.

Ciuma este o boala care poate lua numeroase forme; plaga bubonica se raspandeste prin muscaturile sobolanilor infectati.

Boala poate exista mai mult de o saptamana in corp fara a-si arata simptomele, fiind insa foarte contagioasa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă