30 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialAl doilea pilot al avionului rus doborât de Turcia TRĂIEȘTE

Al doilea pilot al avionului rus doborât de Turcia TRĂIEȘTE

Cel de-al doilea pilot al avionului de vânătoare rus, care a fost doborât marți de Turcia, a „fost recuperat” de către „armata siriană”, a declarat miercuri ambasadorul Rusiei în Franța, Aleksandr Orlov. Anterior au apărut o serie de informații care indicau că ambii piloți au fost împușcați de rebeli în timp ce coborau la pământ după catapultare, relatează Agerpres. 

Pilotul a „reușit să scape și, conform ultimelor informații, a fost recuperat de către armata siriană”, urmând să fie condus la ”baza aeriană rusă” din Hmeimim (provincia Latakia), a declarat Aleksandr Orlov, într-o intervenție la postul de radio francez Europe 1.

Citește și: Cine a ucis cei doi piloţi RUŞI care au căzut în Siria

”Când avionul a fost doborât, cei doi piloți s-au catapultat. Unul dintre ei a fost rănit în timpul coborârii cu parașuta, iar apoi a fost ucis cu sălbăticie la sol de către jihadiștii care erau în regiune”, a explicat Orlov.

Anterior, agențiile de presă internaționale relatau că primul pilot al avionului de vânătoare Su-24, doborât la frontiera turco-siriană de către un avion F-16 al aviației turce, a murit.

Statul Major al armatei ruse anunțase marți seara că unul dintre piloți a fost ucis cu focuri de armă la sol după căderea aparatului de zbor, fără nicio precizare cu privire la soarta celui de-al doilea pilot.

Citește și: VIDEO. Turcia a DOBORÂT un avion de vânătoare rus. Avertismentul lui Putin și reacția NATO

Moscova susține că avionul său nu a părăsit spațiul aerian al Siriei, așa cum afirmă Turcia, și a acuzat Ankara de complicitate cu jihadiștii Statului Islamic

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă