38.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialAl doilea caz de gripa porcina la Colegiul National Mihai Viteazul din...

Al doilea caz de gripa porcina la Colegiul National Mihai Viteazul din Slobozia

Al doilea caz de infectare cu AH1N1 in scoli a fost inregistrat in aceeasi unitate de invatamant din Slobozia, respectiv la Colegiul National "Mihai Viteazul" unde o eleva a fost diagnosticata, miercuri, cu virusul gripal nou, la revenirea dintr-o excursie in Spania, potrivit Mediafax.

Ministerul Sanatatii (MS) informeaza, luni, ca infectarea cu noul virus gripa a fost confirmata in urma analizelor de laborator realizate de Institutul National "Cantacuzino" in cazul unei colege de clasa a elevei depistate pozitiv saptamana trecuta.

Tanara, in varsta de 16 ani, este internata la Institutul "Matei Bals" si urmeaza tratament cu antivirale.

Potrivit anchetei epidemiologice, eleva a avut doar un contact care nu prezinta deocamdata semne de imbolnavire, arata Ministerul Sanatatii.

Starea de sanatate a celor doua tinere este una buna.

Autoritatile sanitare au decis prelungirea suspendarii cursurilor si izolarea clasei din care fac parte cele doua eleve cu inca doua zile. Incepand de joi, cursurile clasei din care face parte prima eleva diagnosticata cu acest virus au fost suspendate pentru sapte zile.

O echipa a Ministerul Sanatatii, condusa de Geza Molnar, consilier al ministrului Sanatatii pe probleme de epidemiologie, a fost, joi dimineata, la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Slobozia, unde medicii au stat de vorba cu elevii, informandu-i ce masuri trebuie sa ia pentru a nu contacta boala. Totodata, s-a decis ca o echipa de medici sa verifice zilnic starea de sanatate a elevilor acestui liceu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă