6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialAgentia Domeniilor Statului nu va mai fi desfiintata, dar personalul va fi...

Agentia Domeniilor Statului nu va mai fi desfiintata, dar personalul va fi redus cu 20%

Agentia Domeniilor Statului (ADS) nu va mai fi desfiintata, dar personalul va fi redus cu 20%, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, potrivit Mediafax.

"Ordonanta privind descentralizarea a suferit o modificare vis-a-vis de ADS, care nu va mai fi desfiintata , dar va avea o reducere de personal de 20%", a afirmat Sarbu.

Premierul Emil Boc a solicitat, sambata, in sedinta Guvernului, conducerii Ministerului Agriculturii ca pana pe 26 august sa pregateasca proiectele de acte normative necesare pentru descentralizarea in domeniile pe care le coordoneaza.

Ministerul Agriculturii a anuntat, saptamana trecuta, ca zece din cele 31 de agentii si institutii aflate in subordine vor fi comasate in cinci structuri, conform programului de restructurare aprobat de Guvern.

Guvernul a decis sa restructureze 226 de agentii, astfel incat sa ramana doar 107, urmand ca 9.200 de posturi sa fie eliberate, iar veniturile proprii ale agentiilor sa fie virate direct la buget, realizandu-se economii totale de circa 150 milioane euro.

Din cele 107 agentii care vor ramane in urma acestui proces, 33 sunt conditionate de relatiile Romaniei cu Uniunea Europeana.

Cele mai citite

Cel mai important obiectiv de infrastructură rutieră din Capitală se apropie de final. Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 devine un ”bulevard” verde!

Se numără zilele până când vom circula pe cel mai nou pasaj rutier suprateran din Capitală. Cu o lungime de aproximativ 700 de metri,...

Novak Djokovic este în a 401-a săptămână în fruntea clasamentului ATP

Novak Djokovic începe de luni a 401-a săptămână în fruntea clasamentului masculin-ATP și este garantat să rămână acolo până cel mai devreme la 28...

Reporter ciuciulete, în umbra celui mai frumos Brad din Europa

După ce site-ul “European Best Destinations,” afiliat Comisiei Europene, a declarat Bradul de Crăciun din Craiova "cel mai frumos din Europa," am plecat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă