32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialAFP: Parlamentul turc AUTORIZEAZĂ OPERAŢIUNILE MILITARE în Siria

AFP: Parlamentul turc AUTORIZEAZĂ OPERAŢIUNILE MILITARE în Siria

Parlamentul turc a adoptat joi o moţiune depusă de Guvernul islamo-conservator care autorizează armata să desfăşoare, „dacă este necesar”, operaţiuni în Siria, la o zi după incidentul de la frontieră soldat cu moartea a cinci civili turci şi care a provocat o ripostă a Ankarei, relatează AFP, Mediafax.

Textul a fost votat cu 320 de voturi pentru şi 129 împotrivă în Adunarea Naţională, care s-a reunit în sesiune specială cu uşile închise, potrivit posturilor de televiziune turce. Această autorizaţie parlamentară este valabilă un an.

Constituţia turcă prevede că orice operaţiune militară exterioară trebuie autorizată în prealabil de către Parlament.

Tensiunile dintre Siria şi Turcia, care susţine insurgenţii sirieni, au crescut brusc miercuri, după ce mai multe obuze au lovit localitatea turcă Akçakale, situată chiar în faţa postului de frontieră sirian Tall al-Abyad, care a fost recent teatrul unor lupte între trupele fidele preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rebelii din Armata Siriană Liberă (ASL).

Ca răspuns, artileria turcă a bombardat ţinte siriene, provocând moartea mai multor soldaţi sirieni, potrivit unei organizaţii neguvernamentale siriene.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă