4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialAFP: Coaliţia lui Merkel pierde majoritatea în Camera superioară a Parlamentului german...

AFP: Coaliţia lui Merkel pierde majoritatea în Camera superioară a Parlamentului german (exit-poll)

Coaliţia conservatori-liberali a cancelarului german Angela Merkel a pierdut alegerile din Rhenania de Nord – Westfalia şi, implicit, majoritatea în Camera superioară a Parlamentului federal, conform exit-poll-urilor citate de televiziunile germane, relatează AFP, citată de Mediafax.

Uniunile creştine au obţinut 34 la sută din voturi, iar aliaţii lor din partidul liberal FDP, 6,5 la sută din voturi, potrivit postului de televiziune public ZDF.

Conform ARD, creştin-democraţii ar fi obţinut 34,5 la sută din voturi, iar FPD, 6,5 la sută.

Ecologiştii au obţinut 12,5 la sută din voturi, potrivit ambelor exit-poll-uri, iar partidul de stânga radicală Die Linke a depăşit pragul electoral de 5 la sută şi va putea intra în parlamentul regional, cu 5,5 sau 6 la sută din voturi.

Aproximativ 13,5 milioane de alegători au fost chemaţi la urne în landul Rhenania de Nord – Westfalia, pentru a alege Parlamentul regional.

Deoarece nu a reuşit să obţină majoritatea în Parlamentul regional, coaliţia condusă de Angela Merkel a pierdut şi majoritatea în Bundesrat, Cameră care reprezintă landurile federale.

Cele mai citite

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american, au avut o constantă: economia României este în...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă