3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialAeroportul din Tulcea, închis pentru reparaţii

Aeroportul din Tulcea, închis pentru reparaţii

Aeroportul din Tulcea, singura legătura aeriană cu Delta Dunării, a fost închis pentru reparații. Astfel, va fi refăcută pista de aterizare, va fi construit un terminal nou pentru pasageri şi se vor amenaja locurile de parcare pentru avioane şi elicoptere, informează Digi24.

Lucrările ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului.

În acest context, aeronavele care aterizau în mod normal pe aeroportul din Tulcea, şi care aduceau turişti pentru Delta Dunării, vor fi redirecţionate spre aeroporturile Brăila-Galaţi şi Mihail Kogălniceanu. De acolo vor fi preluaţi de microbuze.

Lucrările costă 12 milioane de euro, finanţare europeană. Constructorul, o firmă din Botoşani, s-a angajat ca în 5 luni să predea o pistă nou-nouţă mai lungă şi mai lată.

Anul trecut, aeroportul anunţa cu mândrie reluarea curselor charter după 21 ani.

S-a dovedit, însă, că primul contract, cel cu firma omului de afaceri Ovidiu Tender a fost un dezastru. După 6 curse, în care au venit circa 1000 de turişti nemţi, firma a intrat în insolvenţă.

Cele mai citite
00:01:03

VIDEO. Inundații mortale au lovit sudul Indiei înainte de ciclon

Ploile torențiale au inundat drumurile marți, 5 decembrie,, unde cel puțin nouă persoane, inclusiv un copil, au fost ucise în haosul produs cu câteva...

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...
Ultima oră
Pe aceeași temă