15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAdrian Severin va afla azi dacă va fi eliberat condiționat. Judecătoria Sectorului...

Adrian Severin va afla azi dacă va fi eliberat condiționat. Judecătoria Sectorului 5 se va pronunța asupra cererii

Adrian Severin va afla marți dacă va fi eliberat condiționat, Judecătoria Sectorului 5 urmând să se pronunțe asupra cererii făcute de fostul europarlamentar Adrian Severin.

Solicitarea trebuia să fie judecată în 7 martie, dar judecătorul a amânat cauza deoarece Severin nu a fost citat corect la penitenciarul în care este încarcerat.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a cerut Judecătoriei Sectorului 5 să fie liberat condiţionat, după ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare primită pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Adrian Severin nu a fost adus, în 7 martie, la instanţă pentru judecarea cererii sale, judecătorul constatând că sunt motive procedurale de amânare a cauzei, întrucât citarea pentru termenul respectiv nu a fost făcută la penitenciarul în care acesta este în prezent încarcerat. Prin urmare, magistratul a amânat două săptămâni judecarea cererii lui Severin.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă.

El a fost găsit vinovat de acceptarea promisiunii a doi jurnalişti de la ŢSunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari – Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser – ar fi acceptat "să-şi vândă serviciile" unor jurnalişti ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă