-1.1 C
București
miercuri, 1 februarie 2023
AcasăSpecialAdrian Severin va afla azi dacă va fi eliberat condiționat. Judecătoria Sectorului...

Adrian Severin va afla azi dacă va fi eliberat condiționat. Judecătoria Sectorului 5 se va pronunța asupra cererii

Adrian Severin va afla marți dacă va fi eliberat condiționat, Judecătoria Sectorului 5 urmând să se pronunțe asupra cererii făcute de fostul europarlamentar Adrian Severin.

Solicitarea trebuia să fie judecată în 7 martie, dar judecătorul a amânat cauza deoarece Severin nu a fost citat corect la penitenciarul în care este încarcerat.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a cerut Judecătoriei Sectorului 5 să fie liberat condiţionat, după ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare primită pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Adrian Severin nu a fost adus, în 7 martie, la instanţă pentru judecarea cererii sale, judecătorul constatând că sunt motive procedurale de amânare a cauzei, întrucât citarea pentru termenul respectiv nu a fost făcută la penitenciarul în care acesta este în prezent încarcerat. Prin urmare, magistratul a amânat două săptămâni judecarea cererii lui Severin.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă.

El a fost găsit vinovat de acceptarea promisiunii a doi jurnalişti de la ŢSunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari – Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser – ar fi acceptat "să-şi vândă serviciile" unor jurnalişti ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Cele mai citite

SUA a acuzat Rusia că refuză inspecțiile pe bază de reciprocitate în baze militare

Administrația SUA de la Washington a acuzat, marți, Rusia că nu se conformează obligațiilor asumate prin Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul...

Polonia și Țările Baltice se vor opune prezenţei sportivilor ruşi şi belarusi la Jocurile Olimpice de la Paris-2024

Polonia şi Țările Baltice (Lituania, Letonia, Estonia) se vor opune prezenței sportivilor ruși şi belarusi la Jocurile Olimpice de la Paris-2024, chiar şi sub...

49 de copii s-au înecat în Pakistan după ce o barcă plină cu oameni s-a răsturnat într-un lac

49 de copii s-au înecat în Pakistan după ce o barcă supraîncărcată s-a răsturnat într-un lac. Cadavrele învăţătoarei şi ale căpitanului au fost scoase...
Ultima oră
Pe aceeași temă