2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialAdministratorul unei firme ieşene, reţinut de DNA pentru evaziune

Administratorul unei firme ieşene, reţinut de DNA pentru evaziune

Administratorul unei firme ieşene, Ferdinand Stănescu, a fost reţinut, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru evaziune fiscală şi fals, acuzatul mai fiind judecat într-un dosar pentru complicitate la fraudă, potrivit Mediafax.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Ferdinand Stănescu, administrator şi asociat unic la SC “ALMA-BEST BUSINESS” SRL, pentru infracţiunile de evaziune fiscală, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în perioada 2009 – 2010, inculpatul Stănescu Ferdinand, în calitate de administrator şi asociat unic la SC “ALMA-BEST BUSINESS” SRL, a evidenţiat în actele contabile ale firmei cheltuieli fictive efectuate în contul unor societăţi comerciale radiate, aflate temporar în inactivitate, care nu funcţionează la sediul social declarat sau care nu au fost implicate în tranzacţiile consemnate în acte.

În această modalitate, societatea administrată de inculpatul

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 9 februarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

În decembrie 2011, într-un alt dosar instrumentat de procurorii anticorupţie ieşeni, patru inculpaţi au fost deferiţi justiţiei pentru o evaziune fiscală de 4.310.385 de lei. Dumitru Catargiu, asociat unic şi administrator al unei firme, şi Ioan Stănescu sunt judecaţi pentru evaziune fiscală, după ce, în anii 2008 şi 2009, ar fi livrat mărfuri de la firma primului dintre ei către alte companii fără a declara veniturile obţinute.

Aceştia ar fi fost ajutaţi de Fraga Stănescu şi Ferdinand Stănescu, judecaţi şi ei pentru complicitate la evaziune fiscală, după ce le-au pus la dispoziţie mai multe formulare fiscale.

În acest dosar, procurorii nu au putut recupera prejudiciul, nefiind identificate bunuri în proprietatea celor patru care să poată fi indisponibilizate.

Dosarul este judecat la Tribunalul Iaşi.

Cele mai citite

Andrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare în dosarul vaccinurilor

Medicul Andrei Baciu și-a anunțat demisia, în dimineața de 11 decembrie 2023, din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Demisia...

România intră complet în Schengen abia la finalul lui 2024, recunoaște premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, deși anunța acum două zile că România intră în Schengen, a revenit asupra acestei declarații și a recunoscut că momentul aderării...

Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri, va fi judecat doar pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a condus mașina sub influența drogurilor și care a accidentat mortal doi studenți, este trimis în judecată...
Ultima oră
Pe aceeași temă