4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialAdi Minune va fi audiat în 8 martie în dosarul de tenativă...

Adi Minune va fi audiat în 8 martie în dosarul de tenativă de omor al fiului lui Nuţu Cămătaru

Adrian Simionescu, cunoscut sub numele de Adi Minune, va fi audiat în 8 martie la Tribunalul Bucureşti în dosarul în care fiul lui Nuţu Cămătaru, Ion Nuţu Balint, este judecat pentru înjunghierea unui bărbat într-un restaurant din Capitală, în septembrie 2010, scrie Mediafax.

Adi Minune s-a prezentat joi dimineaţă la Tribunalul Bucureşti, unde a fost citat de instanţă pentru a da o declaraţie în calitate de martor în acest dosar. El i-a cerut judecătorului să-l audieze la un alt termen, întrucât doreşte să fie asistat de avocatul său, motivând că nu are experienţă juridică şi nu vrea să facă formulări greşite în faţa instanţei, în condiţiile în care este vizat şi într-un dosar desprins din această cauză, în care este suspectat de favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă.

Avocatul uneia dintre părţile din dosar a cerut instanţei ca pentru termenul viitor Adrian Simionescu să fie citat cu mandat de aducere, pentru a fi sigur că acesta se prezintă la Tribunal. Instanţa a respins această cerere, arătând că Simionescu s-a prezentat joi la Tribunal, astfel că nu se poate concluziona că s-ar sustrage pe viitor susţinerii unei declaraţii.

Instanţa a stabilit un nou termen de judecată pentru 8 martie, dată pentru care i-a pus în vedere lui Simionescu să se prezinte împreună cu avocatul său pentru a fi audiat.

La ieşirea din sala de judecată, Adi Minune a arătat că “unde-i lege nu-i tocmeală”, că nu are expertiză juridică şi că la termenul de joi a învăţat modul în care trebuie să se adreseze unei instanţei, respectiv “onorată instanţă”.

Întrebat dacă îi va aduce în 8 martie un mărţişor judecătoarei, Adi Minune a zâmbit şi a spus că nu este cazul, precizând că se va prezenta pentru a susţine declaraţia.

Întrebat ce a văzut în seara scandalului, Simionescu a spun doar că a fost o seară liniştită în care s-a simţit bine.

În octombrie 2011, procurorii bucureşteni i-au trimis în judecată pe fiul lui Nuţu Cămătaru, Ion Nuţu Balint, şi pe George Apostol, pentru tenativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri, precum şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în dosarul privind înjunghierea unui bărbat în restaurantul Million Dollars din Capitală, în septembrie 2010.

Anchetatorii au stabilit că Ion Nuţu Balint şi George Apostol se aflau în 19 septembrie 2010 în restaurantul Million Dollars şi, împreună cu Nicolae Florin Drăguşin, au înjunghiat un bărbat, punându-i acestuia viaţa în pericol.

După finalizarea unei părţi a cercetărilor, procurorii i-au trimis în judecată pe Nicolae Florin Drăguşin, zis Silică, pentru tentativă de omor calificat, ultraj şi tulburarea ordinii publice, pe Viorel Ilie, zis Vivi, pentru favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă, pe Corneliu Ştefan pentru favorizarea infractorului şi nedenunţarea unor infracţiuni şi pe Monica Constantinescu, zisă Mona, pentru mărturie mincinoasă.

Cercetările privindu-i pe Ion Nuţu Balint şi George Apostol s-au făcut într-un dosar separat de cel constituit iniţial, cauză în care au mai fost anchetaţi Cezar Marian Clichici, zis Sârmă, Florian Niţă, zis Riţi, Lenuţa, zisă Lili, Florin Stoian, zis Salam, pentru mărturie mincinoasă, precum şi Adrian Simionescu, pentru favorizarea infractorului.

După trimiterea în judecată a lui Balint şi Apostol, necesară din cauza stării de arest, procurorii continuă cercetările într-un al treilea dosar disjuns, faţă de Florin Stoian, Adrian Simionescu şi alte persoane, printre care bodyguarzi şi angajaţi ai localului.

În dimineaţa zilei de 19 septembrie, în jurul orei 6.00, Marian Naca a fost înjunghiat cu un cuţit în toaleta pentru femei a restaurantului Million Dollars din Capitală, după ce anterior avusese un schimb de replici cu o persoană din anturajul lui Ion Nuţu Balint, zis Nuţulică. Naca lucrase ca bodyguard la acest restaurant până la începutul lui 2010 şi se afla în local pentru a se întâlni cu foşti colegi şi cu prieteni.

Potrivit anchetatorilor, Naca a stat la masă cu mai multe persoane, printre care Adi Minune, Florin Salam şi câteva femei. La o altă masă din restaurant, lângă scenă, se afla grupul din care făceau parte Ion Nuţu Balint, George Apostol, Nicolae Florin Drăguşin şi Monica Constantinescu. Aceasta din urma nu a stat în permanenţă la masa lui Nuţulică şi a mers şi la alte mese, între care şi masa lui Naca.

Potrivit anchetatorilor, între Naca, zis “Italianul”, şi Nicolae Florin Drăguşin a avut loc o dispută verbală spontană, după ce aceştia s-au lovit accidental pe culoarul dintre mese. Anchetatorii susţin că Drăguşin i-a povestit incidentul lui Ion Nuţu Balint şi că, ulterior, în jurul orei 8.15-8.30, când Monica Constantinescu şi o altă femeie au mers la toaleta restaurantului, “Italianul” le-a însoţit, aici întâlnindu-se cu Ion Nuţu Balint, George Apostol şi Nicolae Florin Drăguşin.

Cele mai citite

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut
Ultima oră
Pe aceeași temă