30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialAdept al grupării Stat Islamic, arestat în Italia

Adept al grupării Stat Islamic, arestat în Italia

Un bărbat de origine marocană, suspectat că ar fi intenţionat să se alăture unei grupări armate din Orientul Mijlociu, a fost arestat, luni, într-o operaţiune antiteroristă, care a avut loc în regiunea Calabria, din sudul Italiei, informează AFP, citat de Agerpres.

Astfel, bărbatul de 25 de ani, care este comerciant ambulant rezident în localitatea Luzzi, din provincia Cosenza, prezenta toate caracteristicile unui ‘luptător străin’, potrivit agenţiei de presă AGI. 

Potrivit unui reprezentant al poliţiei locale, bărbatul a fost arestat în virtutea unei noi legislaţii antiterorism, „care pedepseşte autoantrenarea unei persoane în scopul terorismului internaţional”.

Conform poliţiei italiene, acest marocan a sosit în Italia în 2006, însă anul trecut s-a deplasat în Turcia, de unde a fost expulzat în luna iulie. De atunci el s-a aflat sub supraveghere constantă din partea poliţiei. 

La finalul lunii decembrie, guvernul italian a anunţat expulzarea unui alt cetăţean marocan, suspectat că intenţiona să pregătească atentate şi să plece în Siria.

Cele mai citite

Oficialii americani avertizează că furtuna slăbită Helene rămâne încă „periculoasă”

Helene a fost retrogradată la o furtună tropicală vineri, la câteva ore după ce a atins uscatul ca un uragan puternic în statul american...

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă