21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAcuzat că a abuzat de noua sa poziţie guvernamentală, Remus Cernea recunoaşte:...

Acuzat că a abuzat de noua sa poziţie guvernamentală, Remus Cernea recunoaşte: „Probabil că, în acele momente tensionate, s-a făcut o referire la funcţia mea din Guvern”

Remus Cernea, abia numit consilier al premierului Victor Ponta, a fost acuzat că s-ar fi folosit de noua sa poziţie în stat „pentru ca Jandarmeria să-l ridice pe unul de pe stradă”. Acuzaţia a venit din partea asistentului europarlamentarului Monica Macovei, care ar fi fost martor la eveniment. „A scos ostentantiv legitimaţia de la Guvern, a spus ritos că e demnitar al statului român şi, în secunda următoare, jandarmii au ridicat persoana cu care Cernea avusese o altercaţie”, a precizat Mihai Poliţeanu.

„Agresorul are un tatuaj legionar”

Altercaţia menţionată a avut loc în timpul festivalului OST Fest, din Bucureşti, chiar înaintea concertului Motorhead. „Un individ care consumase băuturi alcoolice a devenit foarte agresiv cu mine. Am constatat că acesta este posesorul unui tatuaj cu un simbol al mişcări legionare şi este evident că a recurs la un atac de tip hate crime împotriva mea ca politician”, ne-a explicat Remus Cernea de la ce a pornit conflictul. Consilierul guvernamentat a declarat că agresiunea nu a fost întâmplătoare, ci cu direcţie clară asupra sa. „Nu a fost un incident la un concert aglomerat. În primul rând că era în pauză, distanţa dintre oameni era foarte mare, iar eu vorbeam cu un fost coleg de liceu şi atunci a venit spre mine individul, care m-a recunoscut ca persoană publică, m-a ameninţat şi m-a îmbrâncit. M-a ameninţat cu acte de violenţă”, a precizat Remus Cernea.

„Aveam legitimaţia guvernamentală în acelaşi buzunar cu buletinul”

Politicianul a povestit că a dorit să evite agravarea incidentului şi de aceea s-a adresat firmei de securitate care era arondată la Ost Fest şi apoi jandarmilor. L-am întrebat dacă în acel moment le-a arătat oamenilor legii legitimaţia sa de nou funcţionar al statului, aşa cum a fost acuzat. „Aveam şi buletinul, şi legitimaţia în acelaşi buzunar, pentru că erau îmbrăcat în blugi şi tricou. Evident că le-am scos pe amândouă, dată fiind precipitarea momentului. Trebuia să mă legitimez. Dar oricum legitimaţia aia nu a contat, foarte multă lume mă cunoaşte. E adevărat că o aveam în mână, însă numai pentru că se aflase în acelaşi buzunar cu buletinul. Dar eu nu am ordonat nimic. Este absurd felul în care s-a pus problema. Eu eram victima unei agresiuni”, s-a apărat Remus Cernea.

„Jandarmii au procedat corect”

Consilierul lui Victor Ponta are un răspuns şi faţă de faptul că s-ar fi folosit de funcţia de membru al guvernului pentru a forţa jandarmii să-l amendeze pe individul cu tatuaj legionar. „A fost un moment tensionat, care putea escalada. Agresorul era băut, duhnea a alcool. Iar eu cred că am procedat corect că m-am adresat celor de la firma de securitate. Însă nu am făcut nici un fel de plângere în calitate de demnitar, ci de simplu cetăţean. Probabil că, la un moment dat, s-a făcut o referire şi la asta (funcţia de consilier al lui Victor Ponta – n.r.). Dar gândiţi-vă că erau momente de maximă tensiune”, a afirmat Remus Cernea.

Oricum, afirmă politicianul, reprezentanţii legii au acţionat cum trebuie: „Jandarmiii au intervenit civilizat, l-au legitimat pe respectivul individ, care nu şi-a recunoscut agresiunea şi nici nu a dorit să semneze procesul verbal de amendă”.

Totuşi, asistentul europarlamentarului Monica Macovei nu acceptă explicaţiile consilierului premierului. „Dacă eşti de părere că eşti nedreptăţit, faci o plângere la poliţie folosind buletinul. Ai folosit ocazia, însâ, abject, de aţi folosi puterea recent dobândită. Şi nu pentru că trebuia, ci pentru că ţi-a plăcut şi pentru că ai crezut că din mic devii mare”, e opinia lui Mihai Poliţeanu despre Remus Cernea.

Cele mai citite

Cum ar putea arăta noua conducere a BNR. Votul urmează să aibă loc marți

Procesul de selecție pentru noua conducere a Băncii Naționale a României (BNR) devine din ce în ce mai contestat, în special în ceea ce...

Cod Roșu de ploi torențiale emis pentru județul Galați. Autoritățile din Pechea sunt pregătite de evacuarea localnicilor

O avertizare Cod Roșu de ploi torențiale valabilă pentru județul Galați a fost emis, duminică dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea Cod roșu, care...

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă