39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialActivităţile în aer liber ale şcolilor din Beijing, suspendate din cauza poluării

Activităţile în aer liber ale şcolilor din Beijing, suspendate din cauza poluării

Şcolile din capitala Chinei vor suspenda toate activităţile în aer liber, pentru trei zile, din cauza emiterii unui nou cod portocaliu de poluare a aerului, emis de autorităţi, informează France Press, citat de Agerpres.

Decizia autorităţilor vine la o săptămână după apariţia unui strat de ceaţă densă albă poluantă, impregnată cu un miros înţepător de cărbune, care a înnecat Beijingul şi a limitat foarte mult vizibilitatea.

Densitatea de particule de 2,5 microni în diametru (PM 2,5), deosebit de periculoase pentru sănătate, a atins luni și marți peste 600 de micrograme pe metru cub, potrivit nivelurilor de referință măsurate de Ambasada SUA din Beijing. Organizația Mondială a Sănătații (OMS) recomandă un plafon mediu de numai 25 micrograme în douăzeci și patru de ore.

Citeşte şi: Poluarea urbană declanșează simptome de autism și schizofrenie

Aceste microparticule sunt considerate a fi cauza a sute de mii de decese premature în China, unde episoadele poluare sunt frecvente și provoacă mare nemulțumire populației urbane.

Beijingul a emis în la sfârșitul săptămânii trecute alerta portocalie, cel mai înalt nivel de alertă de poluare din acest an, iar autoritățile au cerut locuitorilor să evite cât mai mult posibil să iasă afară.

În această duminică, măsurătorile făcute de ambasada americană au relevat o densitate a PM 2,5 de până la 287 de micrograme pe metru cub la Beijing, adică de aproape 12 ori peste plafonul recomandat de OMS.

Cel mai mare poluator din lume, China a anunțat miercuri intenția de a reduce cu 60% evacuarea „principalilor poluanți” ai centralelor sale de cărbune până în 2020, modernizându-le infrastructurile.

Citeşte şi: FOTO: Cum arată oraşele din China unde poluarea îmbolnăveşte sute de mii de oameni

Făcut în timpul conferinței asupra climei de la Paris, acest anunț al guvernului vizează mai ales — potrivit analiștilor — să atenueze puțin din exasperarea populației.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă