10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialActiveWatch: atacurile presedintelui Basescu la adresa presei sunt iresponsabile

ActiveWatch: atacurile presedintelui Basescu la adresa presei sunt iresponsabile

ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) condamna "noile declaratii iresponsabile" ale presedintelui Traian Basescu la adresa mass-media, exprimate in timpul ceremoniei de investire a noului ministru al Tineretului si Sporturilor. ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei este de acord cu declaratia presedintelui ca "intelegerile corupte si imorale" intre mediul politic si o parte a presei trebuie condamnate.

"Consideram de maxima importanta expunerea acestui tip de practici, precum si tragerea la raspundere a celor care le perpetueaza. Dar, cu buna stiinta, Traian Basescu arunca cu noroi in toata presa, identificand aceasta profesie si pe membrii breslei cu trusturile de presa si cu marii proprietari de media", spune ActiveWatch – AMP, citata de Mediafax.

Potrivit ActiveWatch – AMP, in mod paradoxal, "acest atac la adresa presei vine tocmai dupa ce aceasta a reusit sa arate ca inca mai constituie o forta in societate dar, mai ales, ca inca exista jurnalisti care au curajul de a actiona chiar si impotriva intereselor propriilor patroni". "Posibila existenta a unor aranjamente financiare ilegale si in afara eticii profesionale intre trusturi media si politicieni a fost expusa tocmai din interiorul presei, ceea ce face cu atat mai surprinzatoare afirmatiile presedintelui. Aruncarea responsabilitatii in curtea presei care ar fi avida dupa bani publici este o diversiune menita a ascunde ilegalitatile comise de fostul ministru", precizeaza ActiveWatch – AMP.

"La cinci ani dupa ce regimul Nastase transformase o parte a presei in trompeta guvernamentala, anihiland aproape orice demers critic, Traian Basescu contribuie la decredibilizarea ideii de presa independenta, asimiland orice critica la adresa domniei sale sau a membrilor Partidului Democrat Liberal cu jocuri murdare ale patronilor trusturilor media . O astfel de atitudine este o jignire la adresa jurnalistilor care isi practica meseria cu onestitate si exprima neincrederea presedintelui in functionarea dreptului constitutional la libera exprimare", mai spune ActiveWatch – AMP.

Presedintele Traian Basescu a acuzat, marti, la ceremonia de investire a noului ministru al Tineretului, o intelegere "murdara" legata de difuzarea gratuita a unor clipuri electorale in campania pentru PE de catre televiziunile comerciale in schimbul unor bani publici de la politicieni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă