Prinși în rutina cotidiană, cei mai mulți dintre noi trecem grăbiți și nepăsători pe lângă oamenii necăjiţi de lângă noi.
De cele mai multe ori îi ocolim pur și simplu, fără să le acordăm atenție, fără ca măcar să ne întrebăm de ce au ajuns “să locuiască” pe străzi sau de ce nu încearcă să își schimbe viitorul. Sau poate am dori să îi ajutăm, însă nu avem timp, nu știm cum. De sărbători, ne putem opri o clipă pentru a fi mai buni. Mai buni cu cei apropiați, dar și cu cei care chiar au cu adevărat nevoie.
Chef Cezar Munteanu, împreună cu Asociația Carusel, a pregătit, pentru al cincilea an consecutiv, preparate calde pentru 200 de persoane defavorizate din Bucureşti, persoane expuse riscului de îmbolnăvire, care trăiesc pe stradă, consumă droguri injectabile sau cerşesc.
Evenimentul a început la Restaurantul Cézanne, unde au fost gătite preparatele ce au fost oferite celor 200 de oameni.
„Sărbătorile nu se rezumă la o singură zi din an – Crăciunul; avem în față o întreagă perioadă în care avem șansa să fim mai buni și să facem fapte frumoase. Persoanele către care ne îndreptăm acum atenția trec prin încercări dure ale vieții și merită tot sprijinul nostru. Încercăm să dăruim mai mult decât o masă caldă și pachete cu mâncare, o atmosferă de poveste, încărcată cu gânduri bune și speranța de mai bine, alături de Asociația Carusel, Asociaţia «Chef Cezar – Stil de viaţă sănătos» și studenţii Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială de la Universitatea din Bucureşti”, a declarat Chef Cezar Munteanu.
Pe lângă persoanele fără adăpost care au fost incluse în această inițiativă, o parte dintre produsele oferite vor ajunge şi la familiile cu mulţi copii, pe care Asociaţia Carusel le asistă în mod constant.