15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialAcționarul majoritar al Pionierul SA a fost CONDAMNAT definitiv la 6 ani...

Acționarul majoritar al Pionierul SA a fost CONDAMNAT definitiv la 6 ani închisoare

Zelivansky Gideon, cel care deține prin intermediul unei firme înregistrate în Cipru 91 la sută  din acțiunile firmei Pionierul SA, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 6 ani închisoare, informează Agerpres.

Omul de afaceri a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală.

De asemenea, instanța a dispus ca Zelivansky Gideon să plătească în solidar cu SC Z.G. Proiect Solid Develorper SRL și Teamset Consultants LTD către partea civilă Gozal Mostafa suma de 2.129.010 euro. 

Zelivansky Gideon este acționar la firma Teamset Consultants LTD, cu sediul în Nicosia (Cipru), care la rândul ei deține 91.58% din SC Pionierul SA, societate care a închiriat locația de pe strada Tăbăcarilor, nr. 7, unde a funcționat clubul Colectiv. 

În anul 2010, DNA l-a trimis în judecată pe Zelivansky Gideon, administrator al SC Z.G. Proiect Solid Developer SRL (fostă SC Z.G. Proiect Developer SRL), acționar al Teamset Consultants LTD și președinte al Consiliului de Administrație al SC Pionierul SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, ambele în formă continuată. 

În același dosar, au fost trimise în judecată firmele SC Z.G. Proiect Solid Developer SRL pentru înșelăciune și evaziune fiscală, și Teamset Consultants LTD pentru complicitate la înșelăciune și complicitate la evaziune fiscală. 

Potrivit DNA, la sfârșitul anului 2006, Zelivansky Gideon s-a decis să achiziționeze, în scopul revânzării, imobilul format din teren în suprafață de 15.681 mp și construcții cu o suprafață de 10.932 mp, situat în București, zona Unirii — Timpuri Noi, aparținând SC Pionierul SA, imobil a cărui valoare era de 15.681.000 euro. 

În acel moment, SC Pionierul SA avea ca obiect de activitate confecționarea unor articole de încălțăminte, un capital social în valoare de 890.802 lei și un număr de 356.321 acțiuni nominative în valoare de 2,5 lei.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă