10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialAcord istoric DUP - Sinn Fein

Acord istoric DUP – Sinn Fein

Activitatea institutiilor regionale nord-irlandeze este suspendata din 2002, din cauza lipsei de colaborare intre protestanti si catolici.

Reprezentantii Partidului Unionist Democrat Protestant (DUP) si liderii formatiunii catolice Sinn Fein s-au intalnit, ieri, la Belfast, pentru a ajunge la un acord de guvernare si a depasi impasul politic prin care trece Irlanda de Nord. si au stabilit data de 8 mai pentru partajarea puterii.
Reuniunea a inceput cu numai cateva ore inainte de expirarea ultimatumului dat de premierul britanic, Tony Blair, pentru formarea unui nou guvern regional in Irlanda de Nord, informeaza AFP. Iar, la scurt timp, s-a anuntat ca protestantul Ian Paisley si catolicul Gerry Adams au stabilit data de 8 mai pentru semnarea acordului de impartire a puterii.  Inainte de a intra la negocieri, surse din DUP au declarat ca trebuie organizat cadrul pentru a fi discutata   eventuala includere a fortelor Sinn Fein in serviciile de politie ale Irlandei de Nord".

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă