2.3 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialAcarul Paun de la Politia Comunitara Targu-Mures

Acarul Paun de la Politia Comunitara Targu-Mures

» Patronul firmei SC VDG Security de la Targu-Mures, care a preluat de la Politia Comunitara contractele de paza la obiectivele de interes strategic ale Companiei Aquaserv si SC Energomur SA, a demisionat.

Dumitru Muntean ocupa postul de sef Birou Posturi Fixe in cadrul Politiei Comunitare si a ales sa demisioneze dupa ce in presa au aparut informatii legate de modul in care Politia Comunitara a renuntat la singurele obiective care aduceau bani in favoarea sa. "Am ales sa imi depun demisia ca sa nu mai fie atata valva si probleme", a declarat Muntean, care sustine insa ca, dat fiind faptul ca era personal contractual la Politia Comunitara, ar fi putut sa isi pastreze ambele calitati, atat cea de sef birou, cat si cea de patron al firmei de paza pe care a infiintat-o in luna februarie a acestui an, cu doua luni inainte sa ii fi fost incredintate cele doua contracte.

Consilierii locali de la Targu-Mures s-au declarat surprinsi de transferul contractelor de la Politia Comunitara spre firma lui Muntean, cu atat mai mult cu cat acest fapt s-a produs in urma unor adrese transmise celor doua regii unde actionar majoritar este CL Targu-Mures sub semnatura sefului Politiei Comunitare, Viorel Filip, si a viceprimarului Claudiu Maior. Consilierii locali spun ca nimeni nu i-a informat asupra acestui demers, drept pentru care, Bogdan Buda, membru in comisia de paza si ordine publica din CL Targu-Mures, a cerut deja demisia celor care au girat aceasta afacere. "Neregulile se vad de la o posta, toata afacerea e ilegala: se vede clar ca e vorba de conflict de interese si concurenta neloiala, deoarece actionariatul firmei respective face parte din structurile Politiei Comunitare", a declarat Bogdan Buda, care a mai spus ca nu i se pare normal ca Energomur si Aquaserv sa fie puse in fata unei adrese prin care sa li se impuna practic cu ce firma sa incheie un contract de paza.

 

La randul lui, si senatorul Gyorgy Frunda considera ca afacerea are iz penal si a cerut public organelor de ancheta sa verifice atat starea de incompatibilitate in care s-a aflat Dumitru Muntean, cat si implicatiile pe care le-a avut adresa semnata de viceprimarul Claudiu Maior si de seful Politiei Comunitare, Viorel Filip prin care Muntean punea mana pe contractele care aduceau la bugetul local circa 20.000 de euro lunar.

Paza statiei de tratare a apei, cea a bazinelor de apa din Targu-Mures, dar si a sta-tiei de epurare din Cristesti, precum si paza sediilor Aquaserv si Energomur si asigurarea transportului de valori ale celor doua institutii a fost transferata, de la 1 iunie, de la Politia Comunitara in sarcina unui SRL abia infiintat si care nu dispune deocamdata de dispecerat propriu si nici de masini de interventie in caz de necesitate. Transferul contractelor s-a facut cu girul sefului Politiei Comunitare Targu-Mures, Viorel Filip, si al viceprimarului Claudiu Maior si a omis faptul ca in Mures exista mai multe societati de paza care, pe langa experienta, dispun si de logistica necesara unor asemenea activitati.

Cele mai citite

O altă poză cu Cherecheș, în care primarul apare mult mai avariat

Povestea scăpată pe surse de Poliția Română către jurnaliști (adică pe Whatsapp) e că Cherecheș și o mătușă goneau cu 200 de km la...
00:02:34

VIDEO. În timp ce penuria de alimente se agravează, cubanezii se bucură de producțiile locale

La o mică fermă din afara Havanei, o afacere de familie cubaneză produce făină fără gluten din banane, nucă de cocos și yucca, preferând...

Plicurile antișoc sunt soluția perfectă pentru expedieri sigure și protejate

Produsele livrate clienților tăi au nevoie să fie protejate. Să ajungă la destinatar în starea în care pleacă din depozitul tău.  Ești proprietarul unui magazin...
Ultima oră
Pe aceeași temă