7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialA murit Elizabeth Taylor. Strania poveste a frumoasei cu ochi violeţi

A murit Elizabeth Taylor. Strania poveste a frumoasei cu ochi violeţi

Actriţa americană Elizabeth Taylor a încetat din viaţă, la 79 de ani. Potrivit postului NBC, actriţa a murit în urma unui infarct.

Ultimul star al Hollywoodului de altădată

Considerată „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, actriţa Elizabeth Taylor a avut o carieră impresionantă. A fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori şi a primit de la American Film Institute Premiul pentru întreaga carieră.

Elizabeth Taylor a jucat în peste 80 de filme, dar a rămas probabil în memoria cinefililor pentru rolul din filmul Cleopatra.

Elizabeth Taylor s-a născut la 27 februarie 1932, la Hampstead, în apropiere de Londra. A debutat în copilărie, la doar nouă ani, iar candoarea şi frumuseţea ei a cucerit imediat publicul. La 19 ani, Elizabeth triumfa cu filmul “Un loc la soare”.

În 1958, Liz avea 26 de ani, jucase deja în 28 de filme şi fusese nominalizată de trei ori pentru Oscar.

Elizabeth Taylor a obţinut de două ori premiul Oscar în 1961 pentru rolul din “Butterfield 8” şi în 1967 pentru cel din filmul “Cui i-e frica de Virginia Woolf?”.

A fost cea mai răsfăţată actriţă de la Hollywood. Criticii spun că a fost şi cea mai “scumpă”. Numai pentru “Cleopatra” a primit, în 1962, peste un milion de dolari.

O viaţă sentimentală tumultoasă

La 6 mai 1950, Elisabeth se căsătoreşte cu Nick Hilton, fiul miliardarului Conrad Hilton. Divorţul intervine după numai şase luni. Succesiv, frumoasa cu ochi violeţi se căsătoreşte cu Michael Wilding, Mike Todd si Eddie Fisher. De la Wilding, Liz “moşteneşte” doi copii, de la Tood un munte de dolari.

În 1958, Liz îl cunoaşte pe Burton, actor de teatru englez, născut într-o familie săracă de mineri din Ţara Galilor. Cei doi s-au cunoscut în timpul filmarilor la “Cleopatra”. A fost o dragoste nebună. Însă Liz nu a renunţat la Fisher până ce Richard nu a divorţat de Sybil, soţia care îi dăruise doi copii. Relaţia a durat însă foarte puţin, iar în 1974 cei doi se despart definitiv.

La 26 iunie 1974, divorţează de Richard. Turnaseră împreună 13 filme şi câştigase 30 de milioane de dolari. În 1975, la 10 octombrie, se recăsătoreşte cu Burton, în Africa de Sud. La 10 august 1976, Liz divorţează din nou, în Haiti.

Elizabeth Taylor şi-a trăit viaţa aidoma interpretării celor mai reuşite roluri: cu pasiune şi cu dăruire.

Ultimii ani în spitale

Nu numai viaţa amoroasă a lui Elizabeth Taylor a ţinut prima pagină a ziarelor, ci şi starea ei de sănătate din ultimii ani.

Elizabeth Taylor se afla de cinci ani într-un scaun cu rotile, din cauza durerilor de spate, şi din 2004 suferea de probleme cu inimă, o afecţiune care a obligat-o să petreacă mult timp prin spitale.

În plus, actriţa a avut nevoie de trei operaţii la şold, a avut o tumoare pe creier, cancer de piele şi pneumonie.

În 1997, actriţa a suferit un atac cerebral în urma operaţiei de extirpare a unei tumori pe creier şi a fost chiar în moarte clinică pentru scurt timp.

Recent, Elizabeth Taylor a refuzat o nouă intervenţie chirurgicală, în ciuda durerilor de spate, apropiaţii legendarei actriţe spunând că aceasta se simte deprimată şi nu mai este dispusă să-şi petreacă viaţa în spitale. Actriţa le-a mărturisit prietenilor şi familiei că nu mai are putere să mai suporte încă o operaţie, deşi acuză dureri şi a fost de trei ori internată de urgenţă în spital, de la începutul acestui an.

Elizabeth Taylor a apărut ultima oară în public la începutul lunii septembrie 2009, la funeraliile lui Michael Jackson, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, care a murit în iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente.

 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă