1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialA fost vandalizat Obeliscul Carolina, din Cluj-Napoca

A fost vandalizat Obeliscul Carolina, din Cluj-Napoca

Obeliscul Carolina, din Piaţa Muzeului din municipiul Cluj-Napoca, a fost vandalizat. Mai multe persoane necunoscute au desenat pe acesta cu vopsea roşie şi au scris câteva litere cu vopsea verde, informează Mediafax.

“Vom face, luni, o sesizare la Poliţie, pentru vandalizarea Obeliscului Carolina din Piaţa Muzeului. Din câte am văzut, persoane necunoscute au desenat graffiti pe ea şi au scris diverse litere cu vopsea. Cerem prinderea şi pedepsirea autorilor pentru că acest fenomen de vandalizare a unor monumente din Cluj-Napoca ia amploare. În luna septembrie, vom aloca bani la rectificarea de buget pentru aplicarea unui stat anti-graffiti pe mai multe monumente şi statui din oraş, cum sunt Matei Corvin şi Carolina. Doar pentru statuia Matei Corvin costul unei astfel de operaţiuni se ridică la circa 60.000 de lei”, au spus reprezentanţii municipalităţii.

Pe statuia Carolina, situată în Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca, au fost făcute desene cu vopsea roşie şi scris cuvântul “Mad” cu vopsea verde.

Recent, pe statuia Matei Corvin a fost aruncată vopsea maro, iar pereţii exteriori ai Bisericii Romano-Catolice “Sf. Mihail” au fost mâzgăliţi cu graffiti. Şi în aceste cazuri a fost sesizată Poliţia.

Obeliscul Carolina a fost ridicat în anul 1831 în memoria împărătesei Austriei, Carolina Augusta, care a făcut în anul 1817 o vizită la Cluj împreună cu soţul ei, împăratul Francisc I. Obeliscul are o înălțime de 10 metri, iar pe trei dintre laturile sale sunt realizate basoreliefuri cuprinzând aspecte din vizita împărătesei Carolina Augusta.

Cele mai citite

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...
Ultima oră
Pe aceeași temă