27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO. A fost inaugurat parcul din Năvodari construit cu bani europeni

FOTO. A fost inaugurat parcul din Năvodari construit cu bani europeni

Este dotat cu spaţii de joacă, spaţii de fitness urban, piste de biciclişti, spaţii verzi şi sistem nou de irigaţii.

Piaţeta statuii lui Mihai Viteazul din Năvodari a fost, ieri, punct de întâlnire pentru zeci de năvodăreni care au ieşit cu mic, cu mare din case pentru a participa la inaugurarea cel mai nou şi modern parc din Năvodari. Este vorba de „Parcul de recreere“, un proiect finalizat de Primăria oraşului.

Noul parc a fost realizat prin reabilitarea a două parcuri existente şi realizarea a două noi, la sudul celor două existente, la vest de bulevardul Năvodari. Locurile au fost dotate cu noi spaţii de joacă, foişoare de lemn, spaţii de fitness urban, alei pietonale, piste de biciclişti, spaţii verzi şi sistem nou de irigaţii. Pentru parcurile nou-create au fost amenajate alei pietonale, piste de biciclişti, fântâni arteziene, spaţii verzi şi de joacă pentru copii, teren de sport, mobilier urban şi foişoare de lemn. „Sunt foarte încântată de ce văd. În primul rând, pentru copiii noştri şi pentru noi, adulţii, este o mare realizare, deoarece putem ieşi la plimbare şi la joacă cu cei mici într-un loc frumos, curat şi sigur“, ne-a spus un cetăţean.

Viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, s-a adresat atât copiilor, cât şi părinţilor, sosiţi în număr mare la eveniment. „Ne inundă calculatorul, televizorul, însă sănătate înseamnă să ieşi în aer liber, să te joci“, a spus acesta. Valoarea totală a proiectului „Parc de recreere în oraşul Năvodari“ este de 2.646.713,10 lei, din care 2.035.024,76 lei reprezintă valoareeligibilă nerambursabilă.

ISTORIC

A început în 2009

„Povestea parcului a început în 2009, în momentul în care s-a deschis linia de finanţare şi atunci am putut planifica acest proiect. Să vă jucaţi cât mai mult, dragi copii, să vă jucaţi în siguranţă în acest parc. Primăria Năvodari investeşte în şcoli şi locuri de joacă, în spaţii verzi şi sănătate. În ultimii 25 de ani nu s-a pus bază pe educaţie, care înseamnă cea mai importantă achiziţie“, a spus viceprimarul Florin Chelaru.

Autoritățile spun că parcul va deveni atracția favorită a tuturor

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă