17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialA fost deschis un nou strand in Valea Jiului

A fost deschis un nou strand in Valea Jiului

» Strandul va functiona in Lupeni si va fi cea mai mare piscina din judetele Hunedoara, Gorj si Alba.

» Vechiul strand din oras fusese abandonat de 20 de ani.

De 7 ani are nevoie un strand ca sa devina rentabil in Valea Jiului. si asta, pentru ca sunt doar 60 de zile cu soare pe an. Acestea sunt calculele facute de investitorul care impreuna cu Primaria Lupeni a inaugurat ieri primul strand modern din Valea Jiului
Constructorii spun ca este cea mai mare piscina din judetele Hunedoara, Gorj si Alba. Primaria municipiului Lupeni a incheiat un parteneriat public-privat cu un investitor, asa incat vechiul strand, abandonat de 20 de ani, sa poata fi modernizat. "Dupa Revolutie, acest strand a fost abandonat. Acum, avem cel mai modern strand din judetul Hunedoara", declarat la inaugurare Cornel Resmerita, primarul municipiului Lupeni.

Acum la Lupeni functioneaza doua bazine, unul de 1.250 mp, iar cel de-al doilea de 175 mp, cu o capacitate totala de peste 1.000 de persoane. Investitia a costat peste 200.000 de euro. "Pentru ca este o zona destul de friguroasa si asta e marea problema pentru a rentabiliza un strand, pe o buna parte a acelor filtre sunt si schimbatoare de caldura. Vom folosi si deseurile de la gater pentru incalzirea apei. Atat apa de la dusuri, cat si cea din bazine se incalzesc cu o centrala termica noua", spune Emil Parau, investitorul care a reabilitat strandul. Apa din cele doua bazine va fi recirculata si tratata nonstop, fara sa fie schimbata, iar strandul este deservit de personalul care iarna se ocupa de teleschiurile si telescaunele din Straja. Din aceasta investitie privata, Primaria Lupeni castiga 10% din profitul realizat de strandul lasat ani de zile in paragina.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă