23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăSpecial"A fost atât de greu!" - Vedeta tenisului Nick Kyrgios se destăinuie...

„A fost atât de greu!” – Vedeta tenisului Nick Kyrgios se destăinuie în legătură cu problemele de sănătate mintală

Jucătorul de tenis Nick Kyrgios a vorbit despre problemele de sănătate mintală cu care s-a luptat de-a lungul carierei sale, spunând că a avut probleme cu drogurile și alcoolul, dar și cu automutilarea, scrie CNN.

Enigmaticul australian a fost întotdeauna sincer în legătură cu relația sa complicată cu acest sport.

Kyrgios a recunoscut că „și-a urât” viața, dar spune că blocarea globală din 2020 din cauza pandemiei de coronavirus l-a ajutat să depășească unele momente după grele din viața lui.

Declarații șocante ale sportivului

„A fost foarte grav. Ajunsesem în punctul de automutilare”, a declarat jucătorul de 27 de ani pentru Wide World of Sports. „Cred că i-am îndepărtat pe toți cei care țineau la mine și nu comunicam. M-am închis de tot în mine și am încercat să mă ocup și să îmi abordez problemele cu capul înainte.

„Abuzam foarte mult de alcool, de droguri. A scăpat totul de sub control. Acum, abia dacă beau, literalmente un pahar de vin la cină. Acesta a fost genul de problemă la care a trebuit să lucrez puțin și apoi să îmi refac relația cu familia mea și să am obiceiuri mai sănătoase, cum ar fi cele de bază; dieta, să dorm bine, să încerc să mă antrenez un pic mai mult și asta a fost tot. Cred că Covid m-a ajutat foarte mult în acest sens.”

În cele mai negre momente ale sale, Kyrgios spune că a simțit că „dezamăgea oamenii tot timpul”.

Spune că uneori credea că oamenii pe care îi întâlnea „nu le păsa cine era ca ființă umană, ci doar un jucător de tenis… un jucător de tenis nebun”.

El a adăugat: „Sincer să fiu, mă simțeam lipsit de valoare, nu mă simțeam confortabil, îmi uram viața la un moment dat. Mă tăiam, mă ardeam, eram destul de distrus. Intrasem într-o zonă periculoasă, încât îmi cam plăcea și mie. Ceea ce nu te ucide te face mai ciudat (și mai puternic)”.

Kyrgios spune că este profund afectat de abuzurile pe care le-a primit pe rețelele de socializare de-a lungul anilor.

Câștigătorul probei masculine de dublu de la Australian Open, care s-a născut dintr-un tată grec și o mamă malaeziană, a dezvăluit în mai multe rânduri cât de des trebuie să se confrunte cu abuzuri rasiste pe rețelele de socializare.

„Mă confrunt cu asta tot timpul”, explică el. „Oamenii cred pur și simplu că ridicarea degetului, abuzarea cuiva sau comentariile rasiste sunt acceptabile în ziua de azi, iar eu nu cred că este acceptabil deloc. Acum, trebuie doar să o folosești ca motivație, dar asta este mai ușor de spus decât de făcut. Oamenii vorbesc rahaturi despre tine și fac lucruri rele. Ei nu realizează nimic față de ceea ce realizezi tu. Trebuie doar să încerci să le dai la o parte și să le folosești ca motivație și să te agăți de oamenii din jurul tău care îți trimit energie pozitivă tot timpul.”

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă