27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSpecialA fost atacat un depozit de ARME din Kazahstan. Cel puțin șase...

A fost atacat un depozit de ARME din Kazahstan. Cel puțin șase morți

Schimburi de focuri cu extremişti religioşi în oraşul Aktobe din Kazahstan au făcut cel puţin şase morţi, a anunţat duminică Ministerul de Interne, informează agenţia DPA citată de Agerpres.

Aproximativ 20 de persoane au jefuit două magazine de arme, dintre care unul se află într-o bază militară a gărzii naţionale, înainte ca soldaţii şi poliţia să deschidă focul. 

“Un singur atacator a fost arestat. Trei au fost ucişi şi unul rănit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Almas Sadubajev, adăugând că unii au reuşit să fugă. 

Un ofiţer şi un soldat ai gărzii naţionale au fost ucişi într-o confruntare cu un angajat al unui magazin de arme. Alţi nouă membri ai gărzii naţionale au fost răniţi în incidentul armat. 

O alertă teroristă a fost emisă în oraşul cu 400.000 de locuitori din nordul ţării, a anunţat agenţia de presă Interfax, preluată de DPA. 

Indivizii erau “susţinători ai unor curente religioase radicale, non-tradiţionale”, potrivit Ministerului de Interne. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vreau o lege a pensiilor care să aducă respect și echitate

"E o zi importantă pentru mine ca ministru care, prin mandatul meu, mi-am asumat să cresc calitatea vieţii celor 5 milioane de vârstnici,...

Povestea femeii care s-a vindecat miraculos de cancer prin puterea rugăciunii la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva va începe pe 7 octombrie, la primă oră. După citirea Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva, racla cu sfintele moaște...

Un fost deputat român, condamnat pentru corupție, a fost prins în Italia și va fi adus sub escortă

 Potrivit unor surse judiciare bărbatul în cauză este fostul deputat Dorin Lazar Maior prins în Italia, în San Cesareo, încă luna iulie.Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies