16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialA 10-a ediție a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie “Spectacole de...

A 10-a ediție a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie “Spectacole de colecţie” debutează joi, la Țăndărică

Ediţia cu numărul 10 a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL AL TEATRULUI DE ANIMAŢIE ”SPECTACOLE DE COLECŢIE” (13-23 noiembrie), începe în forţă joi, 13 noiembrie, cu 2 spectacole emblematice pentru dialogul între generaţii în teatrul vizual pe care şi l-a propus pentru acest an Teatrul Ţăndărică.

Urmează 11 zile de spectacole şi workshop-uri pentru copii şi părinţi, în total peste 60 de evenimente oferite de trupe şi profesionişti din 8 ţări invitate (Austria, Belgia, China, Croaţia, Grecia, Franţa, Italia, Spania) şi 14 teatre şi proiecte independente româneşti (Arad, Alba Iulia, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ploieşti).

Programul – disponibil pe site-ul Teatrului Ţăndărică (www.teatrultandarica.ro/) propune peste 35 de spectacole pentru copii şi părinţi şi altele 8 pentru adulţi – un mix de piese de colecţie, cu teme şi modalitaţi de expresie clasice, şi propuneri care aduc teatrul vizual în contemporaneitate, în lumea în care cresc copiii noştri şi în cea a iubitorilor teatrului şi artelor vizuale de toate varstele. Iată doar câteva recomandări:

Prima zi a festivalului invită publicul matur la Candid (joi 13 noiembrie, ora 18.00), adaptare după textul lui Voltaire, un spectacol modern, alert, fără perdea, plin de culoare şi ritm, savuros atât prin amalgamul de limbi străine în care personajele işi dau replicile, cât şi prin tehnica şi conţinutul proiecţiei digitale care completează mijloacele clasice ale animaţiei.

Unde nu-i cap, vai de picioare (sâmbătă 15 noiembrie) este unul dintre cele 4 proiecte independente invitate în festival. Ada Lupu, câştigătoarea Marelui Premiu al Galei Tanarului Actor Hop 2014, recurge la un teatru de animaţie în forme neconvenţionale care-i permite să inoveze constant. În această piesă, Ada Lupu îşi caută personajul chiar pe scenă, actriţa descoperind, odată cu publicul, forme diverse de expresie ale teatrului de animaţie, mânuindu-se pe sine. Transformările se desfăşoară gradat, începând cu metamorfozarea elementelor de costum (prin tehnici cunoscute ale teatrului de obiecte) şi continuând cu animarea propriului corp, de la însufleţirea unei palme până la cea a picioarelor (prin tehici teatro dell piedi, folosite cu precădere de artişti italieni precum Laura Kiebel sau Veronika Gonzales).

Corabia pe valuri: Odiseea (luni, 17 noiembrie, 10ani+) este unul dintre spectacolele eveniment al acestui festival, semnat de celebra companie franceză Phillippe Genty, pentru a treia oară prezentă în România la invitaţia Teatrului Ţăndărică. Odiseea – un text “mereu nou, străvechi și contemporan în același timp, o bogăție de imagini și de povești” – este o călătorie cu toate pânzele sus în necunoscut, potrivită copiilor de 10 ani şi peste. Odiseea în viziunea lui Genty ne invită la interpretare şi evadare. Cu ajutorul teatrului de obiecte, este posibilă inclusiv evadarea din imaginea pe care o avem despre această operă de referință.

Numai lucruri bune (marţi, 18 noiembrie) este un spectacol de păpuşi pe mână, în ritm de tarantelă, pus în scenă, în pur stil napoletan, de trupa Transformazione Animata din Italia. Spectacolul aduce una dintre acele povesti vechi, dar mereu noi, actuale. Pulcinella este îndrăgostit, vrea să-şi cânte iubirea, dar o serie de accidente îl împiedică s-o facă. Ciro Arancini (păpuşarul al trupei) demonstrează o vitalitate debordantă, o tehnică desăvârşită de mânuire, dar mai ales o mare pasiune pentru transmiterea valorilor tradiţionale noilor generaţii. Pentru el, păpuşa “are o mare forţă de expresie”, iar pentru a o manui este nevoie de tot corpul actorului, ascuns dupa paravan, dar care trebuie să creeze o chimie cu marioneta, dar şi cu publicul.

Allegro ma non troppo (miercuri, 19 noiembrie) este un spectacol pentru adulţi propus de trupa Zero en Conducta din Barcelona şi are ca subtitlu « dacă iubirea este oarba, atunci de ce ne mai priveşte lumea ? » O poveste despre multiplele feţe ale iubirii, spusă cu ajutorul unor tehnici diferite : păpuşi pe corp, mânuire de obiecte, dans, mimă.

Tabula Rosa (joi 20 noiembrie) teatrul de păpuşi Hop Signor din Atena aduce în festival un spectacol de marionete pe fir, fără cuvinte, de o frumuseţe aparte prin decorurile de hârtie. Un scriitor cufundat în opera sa începe să se micșoreze şi toate obiectele din camera lui capătă o nouă dimensiune. Anxietatea, curiozitatea și disperarea îl copleșesc. Scriitorul încearcă să se împace cu el însuși iar drumul său serveşte drept inspiraţie atât pentru copiii de peste 12 ani cât şi pentru adulţi.

Kajtus vrăjitorul (vineri 21 noiembrie, 6+) este piesa ieşenilor de la Luceafărul, o adaptare a romanului lui Janusz Korczak. Prin aventurile lui Kajtus, băieţelul de vârstă şcolară ce descoperă că are puteri magice – un veritabil Harry Potter polonez –, spectacolul pune problema binomului putere-responsabilitate. O piesă foarte frumoasă, captivantă atât vizual cât şi ca subiect, şi o experienţă de neratat pentru iubitorii teatrului care au împlinit deja 6 ani.

Longeviva Cenuşăreasa (sâmbătă 22 noiembrie, 3+), piesa regizată de Silviu Purcărete, nu este o simplă transpunere a poveştii Fraţilor Grimm ci o creaţie originală a regizorului, un comentariu duios şi ironic totodată al întâmplărilor cunoscute. O lume adiacentă personajelor poveştii (păianjenul, ţânţarul, familia de şoricei care declanşează, de fapt, această poveste ca pe un teatru în teatru), personajele însele (concepute pe principiul plastic al păpuşilor de porţelan din secolul al 19-lea), muzica operei lui Rossini, dau umorul, căldura şi frumuseţea acestei reprezentaţii pentru copii şi nu numai.

Fabuloasa călătorie a domnului Nostoc (duminică, 23 noiembrie, pentru copii de peste 4 ani) – o poveste poetic-urbană despre eroul Nostoc, ajuns pe planeta poluată a domnului Business, şi încercările sale de a trăi sănătos şi uman într-un mediu populat de roboţi şi deşeuri. Spectacolul este realizat din obiecte reciclate de Trupa de Marionete Arad şi a fost prezentat deja la Festivalul de la Avignon.

Iubitafizică (duminica 23 noiembrie) este spectacolul independent (Lightwave Theatre) care încheie festivalul. Un spectacol complex, cu șapte păpuși în mărime naturală, patru tipuri de mânuire, bazat pe cartea cu acelasi nume scrisă de Iulian Tănase. Piesa vorbeşte despre o ştiinţă nouă, cea a „iubirilor imaginare”, şi ne arată că orice este permis în laboratorul în care iubitafizicienii experimentează: „adevărul închipuit, adevărul visat, adevărul din flori”.

Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie, reprezintă, după 9 ediţii, un reper şi pentru profesioniştii scenei teatrale româneşti. Dezbaterile şi conferinţele din acest an, în compania unor unor critici recunoscuţi şi a unor profesionişti din teatre care dau direcţia pe scenele internaţionale, vin să pună în discuţie – onest şi direct – tendinţele, dificultăţile şi direcţiile de dezvoltare posibile în teatrul vizual contemporan. Dintre cei care vor conferenţia îi amintim pe:

Simon T Rann (actor, păpușar, profesor, scenarist, regizor, specializat și în teatru fizic), Compania Philippe Genty din Franţa, despre Modalitățile de expresie artistică în spectacolele companiei;

Christoph Thoma (ASSITEJ Austria), despre Modalități de cooperare culturală în cadrul ASSITEJ international;

Octavian Saiu (profesor, cercetător şi critic de teatru, Vicepreşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (AICT) – Secţia Română) cu tema Teatru, vizualitate, animație: între trecut și prezent, între Orient și Occident;

Alexandre Lambrette (istoric de artă, ghid animator, dansator profesionist, profesor) şi Anthony Ficarrotta (marionetist din tată-n fiu, actor, jurnalist sportiv), ambii reprezentând Muzeul Valon din Belgia, despre Arta marionetei din Liège ;

Cristina Modreanu (critic de teatru, curator și expert în artele spectacolului) porneşte de la întrebarea avngardei americane ”ce înseamnă să fi contemporan astăzi?” într-o dezbatere intitulată Curajul de a risca – exemple americane.

Programul complet este disponibil pe site-ul Teatrului Ţăndărică (www.teatrultandarica.ro/).

Umăriţi informaţiile despre spectacole şi evenimente conexe pe pagina Facebook a Festivalului.

PROGRAMUL FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL AL TEATRULUI DE ANIMAȚIE ”SPECTACOLE DE COLECȚIE”

JOI 13 noiembrie

Ora 10:00Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI

70 min; vârsta: 3+

Ora 11:00 Muzeul Național al Țăranului Român

CONFERINȚĂ

ANTHONY FICARROTTA și ALEXANDRE LAMBRETTE (LIÈGE, BELGIA)

ARTA MARIONETEI DIN LIEGE

Ora 17:30 – Țăndărică – Foaier

VERNISAJ

Expoziție scenografie

EUGENIA TĂRĂȘESCU-JIANU

Ora 18:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

CANDID

50 min; vârsta: adulți

VINERI 14 noiembrie

Ora 10:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul de Păpuși PRICHINDEL (ALBA IULIA)

PRINȚESA ZULUFINA

45 min; vârsta: 3+

Ora 13:30 – Spitalul Grigore Alexandrescu

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

MOTANUL ÎNCĂLȚAT

55 min; vârsta: 3+

Ora 17:30 – Țăndărică – Foaier

LANSARE DE CARTE

CRISTIAN PEPINO, ISTORIA SECREȚĂ A PĂPUȘII și

Albumul SCENOGRAFIE – CRISTINA PEPINO

Ora 18:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Trupa Muzeului Valon (LIÈGE, BELGIA)

NANOUK VRĂJITORUL

45 min; toate vârstele; în franceză

Ora 19:30 – Țăndărică – Sala Lahovari

CONFERINȚĂ

CHRISTOPH THOMA (AUSTRIA)

MODALITĂȚI DE COOPERARE CULTURALĂ

SÂMBĂTĂ 15 noiembrie

Ora 10:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

CAPRA CU TREI IEZI

60 min; vârsta: 3+

Ora 10:00 – Țăndărică – AnimArt Studio

Proiect independent

ADA LUPU (IAȘI)

UNDE-I CAP, VAI DE PICIOARE

40 min; vârsta: adulți

Ora 11:00 – Grand Cinema and More

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

ALBĂ CA ZĂPADA

50 min; vârsta: 3+

Ora 12:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

CAPRA CU TREI IEZI

60 min; vârsta: 3+

Ora 12:00 – Țăndărică – AnimArt Studio

Proiect independent

ADA LUPU (IAȘI)

UNDE-I CAP, VAI DE PICIOARE

40 min; vârsta: adulți

Ora 18:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

PRINȚESA ȘI BROSCOIUL

60 min; vârsta: 3+

Ora 19:00 – Țăndărică – Laborator 2

WORKSHOP

DA’ DE CE.. PRINȚESA ȘI BROSCOIUL?

Ora 19:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Decernare PREMIUL “MICHAELA TONITZA IORDACHE” DE EXCELENȚĂ ÎN ARTA ANIMAȚIEI:

ELENA SĂNDULESCU

DIALOG TEATRAL

CRISTINA ROȘIIANU și MIHAI VERBIȚCHI

DUMINICĂ 16 noiembrie

Ora 10:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

ALICE ÎN ȚARA MINUNILOR

60 min; vârsta: 5+

Ora 11:00 – Țăndărică – Laborator 2

WORKSHOP

PICTURĂ și COLAJ cu LEA RASOVSZKY

Ora 11:00 – Casa de cultură Ion Manu, Otopeni

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

MICA SIRENĂ

60 min; vârsta: 3+

Ora 12:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

ALICE ÎN ȚARA MINUNILOR

60 min; vârsta: 5+

Ora 13:00 – Țăndărică – Laborator 2

WORKSHOP

PICTURĂ și COLAJ cu LEA RASOVSZKY

Ora 16:30 – Țăndărică – Foaier

LANSARE DE CARTE

GORDON CRAIG, Arta Teatrului

Ora 17:00 – Țăndărică – AnimArt Studio

UNATC (BUCUREȘTI)

TREI DARURI FERMECATE

50 min; vârsta: 7+

Ora 19:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ARLECHINO (BRAȘOV)

FLUIERUL FERMECAT

50 min; vârsta: 6+

Ora 20:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Decernare PREMIUL DE EXCELENȚĂ PENTRU CORPUL TEHNIC: MARCEL VLĂDĂREANU

LUNI 17 noiembrie

Ora 10:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Proiect independent

Teatrul UNINVENTED (BUCUREȘTI)

POVESTEA LUI JESTER

60 min; vârsta: 3+

Ora 10:00 – Palatul Naţional al Copiilor

Teatrul ION CREANGĂ (BUCUREȘTI)

AMINTIRI DIN COPILĂRIE

90 min; vârsta: 8+

Ora 15:00 – Țăndărică – Laborator 3

REUNIUNEA MANAGERILOR TEATRELOR DE COPII ȘI TINERET DIN ROMÂNIA

UNIMA și ASSITEJ

Ora 18:00 – Teatrul Nottara

Compania PHILIPPE GENTY (PARIS, FRANȚA)

CORABIA PE VALURI: ODISEEA

70 min; vârsta: adulți; în Fr-En-Ro

Ora 20:00 – Teatrul Nottara

CONFERINȚĂ

SIMON RANN (PARIS, FRANȚA)

PREZENTAREA COMPANIEI PHILIPPE GENTY

MARȚI 18 noiembrie

Ora 10:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

MUZICANȚII DIN BREMEN

60 min; vârsta: 3+

Ora 12:00 – Țăndărică – Laborator 3

REUNIUNEA MANAGERILOR TEATRELOR DE COPII ȘI TINERET DIN ROMÂNIA

UNIMA și ASSITEJ

Ora 15:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

CONFERINȚĂ

Cristina Modreanu

CERCETARE ȘI EXPERIMENT TEATRAL: DE LA SCENA AMERICANĂ LA SCENA ROMÂNEASCĂ. CURAJUL DE A RISCA – EXEMPLE AMERICANE

LANSARE DE CARTE

CRISTINA MODREANU, UTOPII PERFORMATIVE – ARTIȘTI RADICALI AI SCENEI AMERICANE ÎN SECOLUL 21

Ora 17:30 – Țăndărică – Foaier

LANSARE REVISTA

SCENA.RO

Ora 18:00 – Țăndărică – AnimArt Studio

Trupa trasFormazioneANIMATA (NAPOLI, ITALIA)

NUMAI LUCRURI BUNE

50 min; toate vârstele; în italiană și napoletană

Ora 19:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

CONFERINȚĂ

OCTAVIAN SAIU

TEATRU, VIZUALITATE, ANIMAȚIE: ÎNTRE TRECUT ȘI PREZENT, ÎNTRE ORIENT SI OCCIDENT EUROPEAN

LANSARE DE CARTE

OCTAVIAN SAIU, TEATRUL E VIS

MIERCURI 19 noiembrie

Ora 10:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

PRINȚESA ȘI BROSCOIUL

60 min; vârsta: 3+

Ora 12:00 – Țăndărică – AnimArt Studio

CONFERINȚĂ

ALINA NELEGA

CUM SCRIEM?

Ora 15:00 – Institutul Oncologic București

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ

(BUCUREȘTI)

MOTANUL ÎNCĂLȚAT

55 min; vârsta: 3+

Ora 17:30 – Țăndărică – Foaier

LANSARE DE CARTE

Editura NEMIRA

Ora 18:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Compania ZERO EN CONDUCTA (BARCELONA, SPANIA)

ALLEGRO MA NON TROPPO

45 min; vârsta: adulți; nonverbal

Ora 18:00 – Țăndărică – AnimArt Studio

Teatrul PINKLEC (ČAKOVEC, CROAȚIA)

PASĂREA CEA MICĂ

40 min; vârsta: 3+; nonverbal

Ora 19:00 – Țăndărică – AnimArt Studio

CONFERINȚĂ

ROMANO BOGDAN (CROAȚIA)

COPRODUCȚII ȘI PARTENERIATE ÎN ASSITEJ

JOI 20 noiembrie

Ora 10:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul De Păpuşi GULLIVER (GALAȚI)

VASILACHE, MĂRIOARA ȘI INVITAȚII

50 min; vârsta: 5+

Ora 15:00 – Spitalul Marie Curie

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

CAPRA CU TREI IEZI

60 min; vârsta: 3+

Ora 18:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul PINKLEC (ČAKOVEC, CROAȚIA)

CINE EȘTI TU?

35 min; vârsta: 3+; în engleză

Ora 18:40 – Țăndărică – Laborator 2

WORKSHOP

DA’ DE CE.. CINE EȘTI TU?

Ora 19:00 – Țăndărică – AnimArt Studio

Teatrul de păpuși HOP SIGNOR (ATENA, GRECIA)

TABULA ROSA

35 min; vârsta: 12+; nonverbal

VINERI 21 noiembrie

Ora 10:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul pentru Copii si Tineret (CONSTANȚA)

PRINȚ ȘI CERȘETOR

55 min; vârsta: 5+

Ora 10:00 – Teatrul Excelsior

Teatrul EXCELSIOR (BUCUREȘTI)

KIKI ȘI BOZO

45 min; vârsta: 8+

Ora 16:00 – Țăndărică – AnimArt Studio

CONFERINȚĂ

ADRIANA TITIENI (RO) și SIMON WONG (CHINA)

TEATRUL ÎN EDUCAȚIE

Ora 17:30 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul TOMA CARAGIU – Secția păpuși (PLOIEȘTI)

DRAGONUL

55 min; vârsta: 4+

Ora 19:00 – Teatrul Nottara

Teatrul LUCEAFĂRUL (IAȘI)

KAJTUS, VRĂJITORUL

60 min; vârsta: 6+

SÂMBĂTĂ 22 noiembrie

Ora 10:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul pentru Copii si Tineret (CONSTANȚA)

PRINȚ ȘI CERȘETOR

55 min; vârsta: 5+

Ora 11:00 – Țăndărică – Laborator 2

WORKSHOP

PICTURĂ și COLAJ cu LEA RASOVSZKY

Ora 11:00 – Grand Cinema and More

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

CENUȘĂREASA

60 min; vârsta: 3+

Ora 12:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul pentru Copii si Tineret (CONSTANȚA)

PRINȚ ȘI CERȘETOR

55 min; vârsta: 5+

Ora 13:00 – Țăndărică – Laborator 2

WORKSHOP

PICTURĂ și COLAJ cu LEA RASOVSZKY

Ora 18:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

MUZICANȚII DIN BREMEN

60 min; vârsta: 3+

Ora 19:00 – Țăndărică – Laborator 2

WORKSHOP

DA’ DE CE.. MUZICANȚII DIN BREMEN?

Ora 19:00 – Țăndărică – AnimArt Studio

SPECTACOL-LECTURĂ

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

SUNTEM PATRU, FACEM TEATRU, de ERHARD SCHMIED

vârsta: adulți

DUMINICĂ 23 noiembrie

Ora 10:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

CENUȘĂREASA

60 min; vârsta: 3+

Ora 10:00 – Țăndărică – AnimArt Studio

Teatrul Clasic Ioan Slavici TRUPA MARIONETE (ARAD)

FABULOASA CĂLĂTORIE A DOMNULUI NOSTOC

50 min; vârsta: 4+

Ora 12:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Teatrul ȚĂNDĂRICĂ (BUCUREȘTI)

CENUȘĂREASA

60 min; vârsta: 3+

Ora 12:00 – Țăndărică – AnimArt Studio

Teatrul Clasic Ioan Slavici TRUPA MARIONETE (ARAD)

FABULOASA CĂLĂTORIE A DOMNULUI NOSTOC

50 min; vârsta: 4+

Ora 18:00 – Țăndărică – Sala Lahovari

Proiect independent

Compania de teatru LIGHTWAVE (BUCUREȘTI)

IUBITAFIZICĂ

60 min; vârsta: adulți

– – –
Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „Spectacole de colecţie” 2014 se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Ministerului Culturii şi se desfăşoară sub egida UNIMA România şi ASSITEJ România.

Partenerii media ai festivalului sunt Itsy Bitsy, Digi24, Radio România Cultural, Bucureşti FM, Media & Advertising, ANZIsoft, România Liberă, Mediafax, Ring, Cărtureşti, Şapte Seri, BeWhere, Observator cultural, Blitz TV, Think Outside The Box, SUB25, feeder.ro, Gazeta de Artă Politică, LiterNet.ro, orasulmeu.ro, getlokal.ro, onlinegallery.ro, garbo.ro, DCNews, copilul.ro, urbankid.ro, book-land.ro, gradinite.ro, prokid.ro, Paptot.ro, bebelu.ro, totuldespremame.ro, listegradinite.ro, mamica.ro, Agenda culturala a copiilor şi Calendar evenimente.

După cele nouă ediţii desfăşurate până acum, care au însumat peste 500 de spectacole, 20 de ţări invitate şi peste 50.000 de spectatori, Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie este deja un eveniment tradiţional pe agenda culturală a Bucureştiului. Mai multe informaţii despre ediţiile trecute ale Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie puteţi găsi pe pagina web a Teatrului de Animaţie Ţăndărică, secţiunea Festivaluri.

– – –

Teatrul Ţăndărică este un reper pentru teatrul de animaţie românesc. Fondat în 1945, cu o strategie repertorială consolidată în timp şi un portofoliu de titluri din literatura românească şi universală care nu mai au nevoie de nicio introducere (Pinocchio, Cenuşăreasa, Capra cu trei iezi, Punguţa cu doi bani, Păcală, Cei trei purceluşi, Lampa lui Alladin, Motanul Încălţat etc), Teatrul Ţăndărică urmăreşte, în permanenţă, să alinieze teatrul de animaţie şi teatrul vizual din România la tendinţele mondiale.

Teatrul se implică, astfel, constant, în iniţiative care au rolul de a promova şi de a creşte calitatea teatrului românesc vizual şi de animaţie: programe pentru artişti debutanţi, proiectul Studio Animart (unde se joacă adaptări libere după opere clasice: Faust, Candid, Play Shakespeare, Golem sau Galaxia Svejk) şi deja consacratele festivaluri internaţionale – Festivalul de vară „Teatru, stradă şi copil” (ajuns la cea de-a treia ediţie), respectiv Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie.

Mai multe despre Teatrul de Animaţie Ţăndrărică pe www.teatrultandarica.ro.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă