3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecial74 de oameni au murit până astăzi, din cauza gerului

74 de oameni au murit până astăzi, din cauza gerului

74 de oameni au murit prin hipotermie severă de la avertizarea de Cod galben de ger, emisă de meteorologi, până luni, majoritatea vicimelor fiind găsite în spaţii libere, şase dintre cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore, anunţă Ministerul Sănătăţii, conform Mediafax.

Totodată, în ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD au transportat 207 persoane fără adăpost şi cu hipotermie în unităţile medicale sau în locurile special amenajate pentru această perioadă, conform Centrului Operativ de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii.

În acest interval, au fost înregistrate şase decese în judeţele Alba (2), Galaţi, Ialomiţa, Mureş, Timiş. Cinci dintre cele şase persoane decedate au fost găsite în afara locuinţei.

De la avertizarea de ger până luni, la nivel naţional, s-au înregistrat 74 decese din cauza hipotermiei severe.

Cele mai citite

AUR vrea sancționarea, prin retragerea sprijinului, pentru Alfred Simonis

Scandalul din parlament! AUR cere coaliției PSD-PNL retragerea sprijinului pentru Alfred Simonis.Alianța pentru Unirea Românilor(AUR) consideră că președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis,...

Reporter ciuciulete, în umbra celui mai frumos Brad din Europa

După ce site-ul “European Best Destinations,” afiliat Comisiei Europene, a declarat Bradul de Crăciun din Craiova "cel mai frumos din Europa," am plecat la...

28 noiembrie, ziua cea mare a Bucovinei! Se împlinesc 105 ani de la unirea cu țara

1918 a fost un an deosebit. România a fost la un pas să dispară ca stat, dar a terminat să fie mai mare...
Ultima oră
Pe aceeași temă