22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecial652 miliarde de dolari, valoarea de piaţă a Apple

652 miliarde de dolari, valoarea de piaţă a Apple

Valoarea de piaţă a pple  a ajuns la 652 de miliarde de dolari după ce, doar în acest an, a crescut cu 147 miliarde de dolari. Potrivit calculelor celor de la Bloomberg, în acest moment gigantul IT american depăseşte capitalizarea agregată a companiilor listate pe bursa din Rusia, dar şi pieţele din Italia sau Singapore, Capitalizarea companiilor listate la bursa din Moscova, care se situează pe locul 20 la nivel mondial în funcţie de valoare, a scăzut cu 234 miliarde de dolari în acest an, la 531 miliarde de dolari, informează Mediafax.

"Apple lucrează împreună cu acţionarii pentru a maximiza câştigurile, iar sediul companiei se află într-o regiune unde proprietatea este protejată prin lege. Spre comparaţie, legislaţia rusă în privinţa proprietăţilor nu este la fel de bună, multe dintre companiile de stat sunt administrate prost, resursele sunt deţinute de stat şi costurile de finanţare sunt în urcare puternică", a spus Vadim Bit-Avragim, manager la fondul de active Kapital Asset Management din Moscova.

În plus, conflictele cu Ucraina afectează economia locală, care a devenit mai puţin atrăgătoare pentru investitori, a adăugat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă