3.4 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecial54 de localităţi sunt izolate, în ţară, şi 94 de drumuri judeţene...

54 de localităţi sunt izolate, în ţară, şi 94 de drumuri judeţene sunt blocate

54 de localităţi sunt izolate şi 94 de drumuri judeţene sunt blocate, a declarat secretarul de stat al Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru relaţia cu prefecturile, relatează Mediafax.

Mihai Capră a spus că, dintre cele 54 de localităţi izolate, 21 sunt în Vrancea, numărul oamenilor afectaţi de fenomenele meteorologice fiind estimat în aceste localităţi la 5.431.

Potrivit secretarului de stat, sunt peste 24 de localităţi care nu sunt alimentate cu energie electrică, dintre care 12 se află în Buzău şi opt în judeţul Cluj. Echipe de la companiile de furnizare a energiei electrice lucrează la remedierea avariilor, a asigurat secretarul de stat.

Mihai Capră a explicat că, în judeţul Vrancea, este instituită starea de alertă, nu starea de urgenţă, aceasta din urmă presupunând existenţa unor pericole grave la adresa populaţiei sau care să pună în pericol funcţionarea democraţiei. Starea de urgenţă presupune luare unor măsuri drastice care merg de la interzicerea unor drepturi la libera circulaţie până la rechiziţionarea unor proprietăţi sau chiar interzicerea apariţiei unor publicaţii, a subliniat secretarul de stat.

Luni, la ora 12.00, în judeţul Vrancea a intrat în vigoare starea de alertă, care este valabilă până marţi la ora 14.00.

Cele mai citite

Câteva sute de câini pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o asociație caritabilă

Peste 400 de câini care urmau să fie sacrificați pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o organizație caritabilă britanică în...
00:01:45

Ucrainenii se tem pentru soldați acum când vine iarna

Ucrainenii se tem acum mai mult pentru soldați decât pentru ei când vine iarna și rușii vizează din ce în ce mai mult infrastructura...

Premierul Ciolacu se întâlnește cu Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme

Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme al Uniunii Europene, se află, în ziua de 28 noiembrie 2023, la București. În dimineața zilei de 28...
Ultima oră
Pe aceeași temă