32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecial50 de persoane au obtinut permise auto in mod ilegal in Arges

50 de persoane au obtinut permise auto in mod ilegal in Arges

Primele rezultate ale controlului declansat la Serviciul de Evidenta a Populatiei Arges au scos la iveala fapte penale. Cel putin 50 de persoane au obtinut permise auto in mod ilegal in judetul Arges. Astfel, iIn 2007, in Arges au avut loc peste 20.000 de mutati, iar pentru realizarea lor, proprietarii primeau cel putin 100 lei.

 

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a dispus o verificare interna la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta Persoanelor din Arges, dupa investigatia la Serviciul Permise din acelasi judet, a anuntat, vineri, MIRA.

Controlul intern a inceput vineri dimineata, fiind efectuat de catre o echipa complexa a MIRA, alcatuita din specialisti de la Inspectoratul National pentru Evidenta Populatiei, Inspectia interna a IGPR si Directia Generala Anticoruptie.

Ofiterii DGA vor corobora rezultatele obtinute in urma acestui control cu elementele de ancheta din investigatia desfasurata la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule.

 

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins recursul celor 17 persoane arestate in scandalul permiselor de conducere de la Pitesti. Functionarii de la Serviciul de Inmatriculari si Permise Arges vor fi cercetati in continuare in stare de arest preventiv, fiind acuzati ca au eliberat permise auto unor persoane care nu ar fi sustinut examenul.

Printre cei arestati se numara comisarul-sef Gheorghe Codrut Vlasceanu, sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

In perioada martie-iunie 2008, cei arestati au constituit in Arges un grup infractional organizat care a pretins si a primit bani de la mai multe persoane, pentru a le facilita obtinerea de permise de conducere. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului au primit de la fiecare candidat sume cuprinse intre 700 euro si 4.500 euro.

Saptamana trecuta, procurorii DNA au coordonat mai multe perchezitii simultane in locuintele unor functionari. Acestia sunt suspectati ca, in schimbul banilor ofereau permise de conducere unor oameni care nu s-au prezentat la examenul de permis. In casa lui Codrut Vlasceanu, seful serviciului de Inmatriculari s-a gasit suma de 450.000 de euro, iar la un subaltern de-al sau, suma de 9000 de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă