1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecial5 trucuri pentru a-ţi controla apetitul

5 trucuri pentru a-ţi controla apetitul

În zilele acestea, nu poţi deschide televizorul pentru mai mult de câteva minute fără a fi bombardat de reclame la gustări sărate sau deşerturi decadente ori mâncare procesată. Aşa că dacă încerci să ţii dietă sau să mănânci sănătos e destul de greu. Site-ul Parade, citat de ziare.com, vine însă cu câteva ponturi care să te ajute să-ţi ţii impulsurile sub control.

Consumă proteine şi fibre

Acestea sunt combinaţia ideală pentru o talie fină, pentru că fibrele absorb apa şi dilată stomacul, oferind senzaţia de saţietate. Cât despre proteine, acestea se digeră mai greu decât carbohidraţii sau grăsimile, menţinându-te sătulă pentru mai multă vreme.
Alege, deci, alimentele care le conţin pe amândouă, cum ar fi fasolea sau lintea ori cerealele integrale.

Învăţa să iubeşti legumele

Orice în afară de mazăre, porumb sau cartofi nu conţine prea multe calorii, având şi un conţinut mare de apă şi fibră, deci ai şanse să te saturi foarte repede şi fără a mânca prea mult.

Anticipează-ţi poftele

Dacă zilnic la ora 15.00 râvneşti la o ceva dulce sau la o “gustare” care abundă în carbohidraţi, şansele sunt ca această poftă să vină şi în ziua următoare, independent de decizia ta de a începe să mănânci sănătos. Aşa că pregăteşte-ţi pentru pofta ce va veni o gustare cu nuci sau brânză, bogate în proteine, sau un fruct ori o legumă, pe care să le consumi cu 30 de minute înainte de momentul delicat în care cu siguranţă nu vei mai alege cu capul.

Înainte de a cina în oraş, mănâncă acasă

Dacă eşti serioasă în ceea ce priveşte mâncatul sănătos, o cină în oraş poate fi o adevărată provocare. Chiar dacă nu ţi-e foame înainte de a ieşi în oraş şi anticipezi că nu-ţi va fi nici când vei ajunge în restaurant, mirosul din restaurant şi farfuriile din vecini îţi vor trezi apetitul, având toate şansele să îţi comanzi ceva nepotrivit sau să mănânci peste măsură. Mănâncă înainte de a pleca de acasă o mână de nuci sau arahide (nu sărate), iar proteinele îţi vor tăia apetitul, ajutându-te să rezişti în faţa mâncărurilor care înoată în grăsimi.

Rămâi de neclintit în faţa tentaţiilor

Cura de slăbire înseamnă în primul rând multă voinţă. Câteva scăpări şi acul cântarului nu se va mai clinti în jos, aşa cum îţi doreai. Dacă simţi că eşti pe cale să cedezi, ieşi din casă. Mergi la o plimbare, vizitează-ţi un prieten (care să nu fie la masă!). Ieşind din mediul unde simţi pornirea de a “păcătui” din punct de vedere culinar vei scăpa şi de acel impuls.

Cele mai citite

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...

RL a avut dreptate în legătură cu majorările salariale din Educație. Deca, încurcată în procente și legislație

Așa cum a anunțat cotidianul național “România liberă”, angajați din sistemul de învățământ nu pot spera la o majorare salarială, în medie, mai mare...

Ce-i de făcut  azi în România?

Schimbările democratice consacrate de Constituție (1992) au dus și în România la libertăți și drepturi fundamentale de care să se poată bucura fiecare cetățean....
Ultima oră
Pe aceeași temă