5.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecial5 stiri pe scurt

5 stiri pe scurt

Primul ministru francez, Francois Fillon, a declarat ca nu va ingadui ca Banca Société Générale sa devina tinta vreunei propuneri ostile de preluare. Comentariile sale au urmat unor relatari legate de faptul ca alte banci din Franta – BNP Paribas si Crédit Agricole – se pregatesc sa cumpere banca lovita de scandal si de pierderea a miliarde de dolari.

In SUA, Biroul Federal de Investigatii realizeaza anchete la 14 companii, suspectate de frauda, in legatura cu criza creditelor ipotecare care ameninta sa scufunde in recesiune economia americana. FBI a aratat ca printre aceste firme se afla unele specializate in dezvoltari funciare, precum si banci de investitii si banci care acorda credite.

In Venezuela, politia a declarat ca hotilor care au tinut aproape 40 de persoane ostatici, intr-o banca, vreme de mai mult de o zi, li s-a permis sa paraseasca cladirea, luand doar pe trei dintre captivi cu ei. Restul lor, printre care se numarau si cativa copii, au fost lasati sa plece. Banda criminala a intrat luni, cu forta, in banca. Cand lucrurile au luat o intorsatura neplacuta pentru ei, hotii s-au baricadat inauntru, luand drept ostatici pe toti clientii bancii care se aflau la acea ora acolo.

In Egipt, o instanta de judecata a decis ca membrii religiei Baha'i pot acum avea un statut civil recunoscut prin documente guvernamentale de identitate – putand avea dreptul de a se casatori, de a deschide un cont la banca sau de a avea acces la alte servicii. Egiptul nu recunoaste oficial credinta Baha'i, dar instanta mentionata a mai hotarat ca cei care se adreseaza cu o petitie autoritatilor vor avea dreptul de a omite completarea rubricii privitoare la religie.

Se crede ca cel putin 100 de pasageri si-ar fi putut pierde viata dupa rasturnarea unui vapor care naviga pe lacul Tanganyka, in largul coastelor R.D. Congo. Corespondentii au comunicat ca in acest sezon conditiile nefavorabile ale vremii creeaza multe accidente, dar arareori se petrec accidente cand este vorba de ambarcatiuni de astfel de dimensiuni.

Cele mai citite

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

Plicurile antișoc sunt soluția perfectă pentru expedieri sigure și protejate

Produsele livrate clienților tăi au nevoie să fie protejate. Să ajungă la destinatar în starea în care pleacă din depozitul tău.  Ești proprietarul unui magazin...
Ultima oră
Pe aceeași temă