1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecial400 de turişti, pe pârtiile de pe Valea Prahovei, în prima zi...

400 de turişti, pe pârtiile de pe Valea Prahovei, în prima zi a anului

Aproximativ 400 de turişti se află, în prima zi a anului, pe pârtiile de pe Valea Prahovei, unde stratul de zăpadă artificială măsoară până la aproximativ 25 de centimetri, relatează Agerpres.

Citeşte şi: Cum se distrează miile de turişti veniţi de Revelion pe Valea Prahovei

Mihai Coleşi, reprezentantul Centrului de informare turistică Buşteni, a declarat, pentru AGERPRES, că peste 200 de iubitori ai sporturilor de iarnă se află pe pârtia Kalinderu I, cu o lungime de aproximativ 1.400 de metri, care a fost înzăpezită artificial. Tot aici, zeci de persoane, majoritatea copii, se află în Fun Park-ul situat la baza domeniului schiabil.

La Sinaia, staţiunea cu cel mai mare domeniu schiabil din judeţ şi singura care are pârtii situate la 2.000 de metri altitudine în Bucegi, nu se poate schia pe nicio pârtie, în condiţiile în care nu a nins, iar temperaturile au fost prea ridicate, astfel că Pârtia Nouă, care dispune de o instalaţie de zăpadă artificială, nu a putut fi suficient de bine amenajată.

Totuşi, la baza Pârtiei Noi, deservită de telegondolă, a fost amenajată o porţiune pe care zeci de turişti se dau cu sania. De asemenea, ei au la dispoziţie în această staţiune şi un patinoar cu o suprafaţă de 600 de metri pătraţi deschis în Parcul ”Dimitrie Ghica”.

Alţi peste o sută de turişti se află pe cele patru tronsoane de pârtie deschise în staţiunea Azuga.

Potrivit administratorului domeniului schiabil, Vasile Richea, stratul de zăpadă măsoară între opt şi 25 de centimetri, iar temperaturile variază între minus un grad, în staţiune, şi zero grade pe munte, unde este senin.

Mii de turişti şi-au petrecut noaptea dintre ani în staţiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a locurilor de cazare apropiindu-se de sută la sută.

Cele mai citite
00:00:42

VIDEO. Incendiu într-un spital din Italia. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața

Trei persoane au fost ucise în urma unui incendiu care a cuprins în timpul nopții un spital din orașul Tivoli, în apropiere de Roma,...

Cluj: Se intervine pentru stingerea unui incendiu din curtea unui mall

Pompierii din Cluj intervin sâmbătă seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea unui mall din Cluj-Napoca. Clienții unui supermarket au fost evacuați, conform...

Transport clandestin de lemne, oprit de polițiștii din Suceava

Polțiștii din Suceava au confiscat un camion evaluat la 50.000 de euro și au indisponibilizat peste 25 de metri cubi de lemne în urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă