39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecial30 TIR-uri cu vin din R. Moldova, blocate în Moscova

30 TIR-uri cu vin din R. Moldova, blocate în Moscova

Publicaţia rusă Kommersant anunţă că 30 de camioane încărcate cu vin din Republica Moldova sunt blocate în Moscova de mai multe zile.

 

Potrivit Publika.md citată de NewsIn, interdicţia a fost determinată de decretul lui Mihai Ghimpu prin care a proclamat 28 iunie drept ”Ziua ocupaţiei sovietice” şi a cerut retragerea trupelor ruse din Transnistria.

Serviciul sanitar rus Rospotrebnadzor nu a prezentat nicio plângere referitoare la calitatea vinului, însă ar exista o interdicţie verbală a şefului serviciului fitosanitar, scrie Kommersant.

Surse din Ambasada R. Moldova la Moscova afirmă că problema rămâne nesoluţionată de 10 zile. ”Producătorii de vin ne-au trimis o mulţime de scrisori în care ne întreabă ce să facă – să aducă vin în Rusia sau nu. Iar noi nu ştim ce să le răspundem. Rospotrebnadzor nu ne-a înaintat nicio pretenţie în scris. Dar, din ordinul lui Onişcenko, angajaţii instituţiei, de zece zile tot caută ceva în vinul moldovenesc”, a declarat un reprezentant al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, sub protecţia anonimatului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă