29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecial280 de români au fost condamnaţi în Suedia

280 de români au fost condamnaţi în Suedia

Extrase din cazierele a circa 280 de români condamnaţi anul trecut în Suedia, au fost transmise Ministerului Justiţiei (MJ) de către autorităţile suedeze, potrivit Mediafax.

Convenţia europeană de asistenţă juridică reciprocă în materie penală instituie în sarcina părţilor contractante obligaţia de a informa anual fiecare parte interesată cu privire la condamnările penale sau măsurile ulterioare condamnării care se referă la cetăţenii părţii şi care fac obiectul unei menţiuni în cazierul judiciar.

Cazierul judiciar se organizează de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi se ţine de unităţile Poliţiei Române, prin structuri specializate în acest domeniu. Conform articolului 9 din aceleaşi act normativ, se înscriu în cazierul judiciar pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente.

Toate cazierele judiciare primite de Ministerul Justiţiei din partea autorităţilor suedeze au fost transmise Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă