20.9 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeSpecial20 de polițiști români pleacă în misiune în Franța

20 de polițiști români pleacă în misiune în Franța

20 de polițiști români pleacă, luni, într-o misiune internațională în Franța. În perioada 6 iunie – 26 august eii vor participa la Paris la misiuni de patrulare, acordând sprijin şi asistenţă directă polițiștilor francezi în instrumentarea cauzelor de natură judiciară, în care sunt implicate persoane de cetăţenie română.

“Am încredere că veți reprezenta cu cinste Poliția Română, Ministerul Afacerilor Interne și România, cel puțin la același nivel de profesionalism cum au făcut-o și colegii dumneavoastră, încă din 2011.

Vă mărturisesc că la întâlnirea pe care am avut-o cu ministrul francez de interne, acesta a apreciat în mod deosebit contribuția polițiștilor români și rezultatele obținute în urma acestui parteneriat.

Trebuie să aveți o colaborare apropiată și cu ceilalți polițiști și jandarmi români aflați deja în Franța. În această perioadă sunt riscuri suplimentare față de misiunile precedente, și mă refer atât la inundațiile care afectează grav regiunea Parisului, dar și la riscurile colaterale desfășurării Campionatului European de Fotbal care începe vineri.

Vă asigur de tot sprijinul meu, al conducerii Poliției Române și al MAI și vă doresc să vă întoarceți cu bine acasă!” a declarat ministrul Petre Tobă.

Este a zecea misiune de acest fel a polițiștilor români în Franța.

Din anul 2010, ministerele de interne francez și român au consolidat un parteneriat care permite detașarea polițiștilor români în favoarea unităților de poliție și jandarmerie naționale franceze cu scopul de a lupta eficient împotriva criminalității pe teritoriul francez.

Tot în această perioadă se vor afla în misiune în Franța și alți nouă jandarmi și un polițist care vor participa alături de forțelor de ordine franceze la menținerea unui climat de siguranță publică pentru suporterii români care vor participa la EURO 2016.

Continuitatea acestor detașări a fost consolidată, cu puțin înainte de Campionatul European de Fotbal care are loc în Franța, prin semnarea unui Protocol. Acest document traduce dorința fermă a celor două ministere de a lupta mai eficient împotriva criminalității organizate și de a consolida securitatea în zonele aglomerate, inclusiv celor dedicate fanilor Euro 2016.

Cele mai citite

Rareș Bogdan a luat foc! Cum face Austria jocul Rusiei în scandalul Schengen?

"Știți cum e, în fața argumentului gaz și în fața argumentului petrol, pe care îl folosesc pe Moscova, în mod direct către Austria,...

Schimbări masive la Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp

Facebook, Messenger, Instagram şi WhatsApp vor pune, în curând, la dispoziţia utilizatorilor chatboţi cu diverse personalităţi şi funcţionalităţi.Meta a anunţat că va lansa...

Sondaj INSCOP. Primul partid în intențiile de vot. Toate calculele politice, date peste cap. Cifrele care trimit românii la urne

Jumătate dintre cei chestionați (50.1%) au declarat că ar merge sigur la vot dacă duminica viitoare ar avea loc scrutinul legislativ, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies