1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecial2.000 pasageri ai unui vas de croaziera, in carantina in Australia

2.000 pasageri ai unui vas de croaziera, in carantina in Australia

Peste 2.000 de pasageri ai unui vas de croaziera au fost plasati in carantina pentru o saptamana dupa ce doi copii care se aflau la bord au fost diagnosticati cu gripa porcina, au anuntat marti autoritatie sanitare australiene, transmite AFP consultata de NewsIn.

"Cerem tuturor celor de la bordul acestui vas sa ramana izolati timp de o saptamana", a declarat Kerry Chant, directorul serviciilor de sanatate din New South Wales, dupa sosirea vasului Pacific Dawn la Sydney, luni. Pasagerii urmau sa stea acasa sau la hotel.

Doi copii de cinci ani care se aflau la bord au fost diagnosticati ca fiind infectati cu virusul A (H1N1) al gripei porcine, la capatul croazierei din Pacificul de Sud.

Pachebotul, care urma sa plece intr-o noua croaziera cu alti pasageri, a fost consemnat la chei, dar a fost autorizat sa plece in noaptea de luni. In Noua Caledonie, unde vasul facuse escala saptamana trecuta, autoritatile sanitare au luat masuri de preventie, cerand localnicilor care au intrat in contact cu turistii sa se prezinte la medic. Niciun caz de gripa porcina nu a fost semnalat pana in prezent in Noua Caledonie, unde s-au instituit controale in porturi si aeroporturi, de la alerta lansata luna trecuta de OMS.

Ministrul australian al sanatatii Nicola Roxon a declarat ca numarul de cazuri confirmate de gripa porcina din Australia este acum de 23 si ca cinci scoli au fost inchise de teama raspandirii virusului.

Luni, OMS a anuntat la Geneva ca virusul gripei porcine a contaminat 12.515 de persoane din 46 de tari, provocand 91 de decese.

Cele mai citite

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...

Când va discuta CCR sesizarea lui Iohannis pe modificarea legii eroilor Revoluției

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute pe 31 ianuarie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu modificarea legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri...

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...
Ultima oră
Pe aceeași temă