3.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăSpecial18 elevi dintr-o școală din Timiș s-au intoxicat de la vopseaua de...

18 elevi dintr-o școală din Timiș s-au intoxicat de la vopseaua de la calorifere

18 elevi din clasele a V-a și a VI-a de la școala din comuna Știuca, județul Timiș, au ajuns la spital, vineri, după ce s-au intoxicat cu vapori toxici de la vopseaua de pe calorifere, informează Mediafax.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiș, Aura Danielescu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că 18 elevi din clasele a V-a și a VI-a de la școala din comuna Știuca din județul Timiș s-au intoxicat cu vapori toxici și au acuzat stări de rău, incidentul având loc după ce s-a defectat sistemul de încălzire al unității de învățământ.

"În cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.) s-a întrerupt furnizarea energiei electrice în întreaga comună Știuca. Școala avea sursă alternativă de curent, dar exact în această săptămână a fost verificată de către firma de întreținere. S-a produs o defecțiune, iar apa încălzită în cazane s-a întors în calorifere. Acestea s-au încins foarte tare. În plus, caloriferele au fost vopsite recent cu o vopsea de ulei, care, din cauza căldurii excesive, a emanat vapori toxici. Ușile și ferestrele claselor fiind închise, copiii au început să se simtă rău, să aibă stări de vomă și adureri abdominale. Este vorba despre copii de la clasele a V-a și a VI-a. Cadrele didactice au alertat imediat autoritățile", a spus Aura Danielescu pentru Mediafax.

Şeful ISJ Timiș a adăugat că în total 18 elevi au fost transportați la spital cu ambulanțele.

"Șapte copii au fost transportați cu o ambulanță specială SMURD și alți 11 cu salvarea la Spitalul Municipal din Lugoj, unde li s-a administrat oxigen", a explicat Danielescu.

Conform acesteia, un inspector de la Inspectoratul Școlar Timiș a mers la școala din Știuca pentru a deschide o anchetă în acest caz.

Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă