10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecial15 tone de metamfetamină. Autorităţile mexicane au realizat cea mai mare captură...

15 tone de metamfetamină. Autorităţile mexicane au realizat cea mai mare captură din istorie!

Autorităţile mexicane au anunţat cea mai mare captură de metamfetamină pe care au realizat-o vreodată, 15 tone, descoperită în formă pură la o fermă de lângă Guadalajara, relatează New York Times, în ediţia electronică, conform Mediafax.

Autorităţile au confiscat aproximativ 13 milioane de doze, în valoare de patru miliarde de dolari, o cantitate de peste două ori mai mare decât toatecapturile de metamfetamină efectuate la graniţa mexicană în 2011.

Dar în timp ce oficialii mexicani au prezentat mândri captura presei locale, dimensiunile acesteia au generat îngrijorarea experţilor şi oficialilor din Statele Unite şi din cadrul ONU. În opinia lor, această captură arată cât de organizaţi, eficienţi şi curajoşi sunt traficanţii din Mexic, în pofida eforturilor depuse pentru anihilarea industriei lor.

“Cel mai important lucru pe care îl arată este capacitatea pe care aceste super-laboratoare o au în Mexic”, a declarat Rusty Payne, un purtător de cuvânt al Administraţiei antidrog (DEA) din SUA. “Când vezi un laborator cu capacitatea de a produce o cantitate aşa mare de metamfetamină, te întrebi ce altceva mai este acolo”, a adăugat el.

Metamfetamina este greu de produs în cantităţi mari. Spre deosebire de marijuana, care se găseşte aproape oriunde, metamfetamina necesită producători cu specializare în chimie şi legături internaţionale cu furnizori de produse chimice precursoare, care sunt strict reglementate în SUA şi Mexic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă