34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecial15 candidati pe loc la admiterea la Institutul National al Magistraturii

15 candidati pe loc la admiterea la Institutul National al Magistraturii

Aproape 3.000 de persoane vor candida la concursul pentru ocuparea a 200 de locuri pentru auditori in justitie la Institutul National al Magistraturii.
Concursul va fi organizat prin Institutului National al Magistraturii incepand cu 27 august si va cuprinde trei etape, si anume o proba eliminatorie cu 100 de intrebari grila din Drept, un test de logica si un interviu, se arata intr-un comunicat remis, miercuri, NewsIn.

Nota minima pentru a fi admis este sapte.

Concursul se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 200 de locuri de auditori de justitie, din care 100 de locuri sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator, iar 100 de locuri pentru ocuparea functie de procuror si, de asemenea, a unui post vacant de consilier juridic, personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul CSM si a unui post vacant de expert, personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul INM.

CSM precizeaza ca intrarea in magistratura se realizeaza in principal prin numirea ca judecatori si procurori a persoanelor pregatite in cadrul Institutului National al Magistraturii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă