25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecial14 CANDIDAŢI pentru conducerea Parchetului General şi DNA

14 CANDIDAŢI pentru conducerea Parchetului General şi DNA

Şefia Parchetului General şi cea a DNA au stârnit interesul a 14 procurori care şi-au depus candidatura pentru cele două funcţii. Până marţi seara, erau înregistrate 10 candidaturi, iar în cursul zilei de miercuri, alte patru persoane şi-au depus dosarele la Ministerul Justiţiei. Printre candidaţi se află şi fostul procuror general Codruţa Kovesi, potrivit Rtv.net.

Lista va fi scurtată însă în zilele următoare, după ce dosarele vor fi examinate la minister pentru a se stabili în ce măsură sunt respectate condiţiile impuse de lege.

În faza finală, care se va desfăşura peste 20 de zile, potenţialii şefi ai procurorilor vor trebui să vină la interviu şi să-şi prezinte proiectul de management. Alături de Kovesi, un alt procuror cunoscut care vrea să preia şefia DNA este Codruţ Olaru, actualul şef al DIICOT.

Pe de altă parte, fostul procuror general al României, Codruţa Kovesi, a fost detaştă la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, urmând a ocupa o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Surse oficiale au declarat că Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi seara, detaşarea la Ministerul Afacerilor de Externe a Laurei Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Biroul Teritorial Sibiu, pentru prioadă de trei ani, începând de miercuri, 3 octombrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă